Nőhetek még valahogy?

2013.07.11.
Üdv!
18 éves vagyok és 165 cm magas. Próbáltam utánanézni a dolgoknak, de hol ezt, hol azt írták. Ahogy olvastam az egyéb oldalakat azt szűrtem le belőlük, hogy maximum 2-3 cm-t nőhetek még. Ez igaz? Csak mert szeretnék egy kicsit magasabb lenni. Az osztályban szinte mindenki magasabb nálam, még a lányok is:( Persze sokan mondták, hogy törődjek bele és meg is próbálom, de azt olvastam, hogy 21 éves korig még lehetséges különböző nyújtó, bemelegítő gyakorlatokkal növelni a magasságom. Nem + 15 centire gondolok, de azért jó lenne elérni a 170 esetleg 175 cm-es magasságot. Szóval a kérdésem az, hogy tényleg lehetséges-e ezekkel pár centit nőni? És, ha igen mennyit?
Ui.: Tudom, hogy még növök 1-2 centit. Csak azért írtam ide, mert ahova feltettem ugyanezt a kérdést csak annyit válaszoltak, hogy még úgy is növök:) Szóval, ha lehet ne ez legyen itt is a válasz :D

Szakértőnk válasza a Nőhetek még valahogy? kérdésre

Kedves Levélíró!

Nem akarlak elkeseríteni, én is 1-2 cm-es növekedést tartok reálisnak, maximum. A növekedés 18 éves korra lényegében lezárul. Természetesen érdemes sportolni, de ettől ne várj további magasság-növekedést.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor