Furcsa jelenségek a péniszen

2012.11.18.
Tisztelt szakértő!
14,5 éves fiú vagyok. Sajnos a péniszem mosása hosszú éveken át el volt hanyagolva, mert nem mondták ezt nekem otthon, magamtól meg nem is nagyon gondoltam az ilyenre. Sajnos tudom, hogy gusztustalan, de most szeretnék változtatni.
Mostanában hiába mosom, mindig büdös marad utána is. Egy barátom, aki idősebb, de megbízok benne, azt mondta, hogy valószínűleg gombás, és esténként az alapos mosás után kenjem be Canesten Plus kenőccsel. Ez segíteni fog, tényleg ezt használjam?
A másik, ami zavaró, és talán az elhanyagolás miatt ehhez is köze lehet: a fitymafékem folytatásaként a péniszemen lefelé egy hosszú vörös kidudorodó csík található (mintha a fitymafék odáig tartana), de ez csak mostanában lett ilyen. Ha hozzányúlok, nem fáj. A fitymafékem pedig elég száraz, kemény tapintású. Ez normális vagy valami gyulladás lehet? Ezzel mit tudnék kezdeni?
Köszönöm!

Szakértőnk válasza a Furcsa jelenségek a péniszen kérdésre

Kedves Levélíró!

A fitymaféked a leírás alapján heges, ez kapcsolatban állhat esetleg azzal, hogy gyermekkorodban nem kellően kíméletesen próbálták hátrahúzni a fitymát. Nyilván az emberi testnek van egy jellegzetes "szaga" (a szó jó értelmében), ez pedig nem kóros. Valószínűnek tartom, hogy te csak ezt a normális "szagot" érzed. A Canesten nem fog rosszat tenni, de lehet hogy nem is oldja meg a problémát (ha ez az).

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor