Lett már valaki terhes előváladékos ujjazástól?

2012.08.13.
Kedves Doktornő !
Mindenki úgy be van tőle parázva. Én még személy szerint életemben nem hallottam ilyenről, de ha előfordulna, mutogathatnák a tv-ben. Eleve az előváladékban csak LEHET megtermékenyítésre képes spermium, és az is csak akkor, ha az utolsó ejakuláció óta nem pisilt az illető. Azt nem vitatom, hogy a megszakításos módszer nem biztonságos, senkinek nem ajánlom, de azért egy ujjról? Kell eleve az alapsebesség a kis spermáknak a kilövésnél, amit egy ujj nem hiszem h meg tud adni, és a hüvelyben a savas kémhatás miatt már eleve a spermák nagy része meghal, és kétlem hogy olyan hosszú ujja lenne valakinek, hogy tovább felérjen...na meg eleve védekezés nélkül az esély hogy teherbe ess maximum 30-33%. Eleve egy férfi meddő, ha kevesebb, mint 20 millió spermium/ml van..nem hiszem h egy kis ujjra került előváladékban van ennél több ÉLETKÉPES sperma.
Vélemény erről? Vagy rosszul sejtem a dolgot? És ha mégis lehetséges akkor mekkora mennyiségre van szükség, elég ha ráragad vagy konkrétan tocsognia kell a kezének benne vagy hogy van ez?

Szakértőnk válasza a Lett már valaki terhes előváladékos ujjazástól? kérdésre

Kedves Levélíró!

Jól gondolod, a terhesség esélye elenyésző úgy, hogy ujjal kerül előváladék a hüvelybe, gyakorlatilag nulla. (Egyébként a méhszáj ujjal is elérhető, ez történik nőgyógyászati viszgálat során is.) Megszakításos módszer esetén sem jelentős az esély, de ha egy pár biztosan nem akar gyereket, akkor minden lehetőséget ki kell zárni.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor