Herefájdalom

2011.11.17.
Tisztelt Doktornő!
19 éves fiú vagyok. Soha semmi problémával nem találkoztam eddig ezen a téren.
Most csütörtök este van. Ez a harmadik este hogy érzem a jobb oldali herém (vagy herém jobb oldalán) jelentkező fájdalmat. Enyhe, folyamatosan érezhető fájdalom. Nem tudom pontosan leírni, nem éreztem korábban ilyet. Mintha sajogna. Nem erősen fáj. Nem zavar semmi tevékenységben sem, csak mégis kellemetlen érzés.
Orvoshoz ilyen ügyben nem igazán szeretnék menni amíg nem muszáj.
Tehát kérdésem az lenne hogy várjak e még vele, mit tanácsol, vagy menjek e azonnal dokihoz? Ha menjek, milyen vizsgálatokra számíthatok? Háziorvos csinál e valamit, vagy csak beutal?
Mi lehet az oka a fájdalomnak, ami ismét jelzem, nem erős fájdalom.
Talán a jobb oldali herém (vagy herém jobboldali része) nagyobb mint a bal, de ez tapasztalatom szerint eddig is így volt.
Köszönöm válaszát.
Elnézést a kissé zavart fogalmazásért.
Üdvözlettel:
A

Szakértőnk válasza a Herefájdalom kérdésre

Kedves A.!

Egy-két napot várhatsz, hogy múlnak, változnak-e a tünetek. Ha nem javul, akkor inkább urológust kellene felkeresned (nem kell beutaló, ügyelet van hétvégén is, ha muszáj lenne menned). A fájdalom oka lehet mellékhere-gyulladás, prosztatagyulladás vagy akár varicokele is. Ezt igezából urológus tudja jól elkülöníteni, neki van megfelelő fölszereltsége és szaktudása a vizsgálatok elvégzéséhez (pl. ultrahang).

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor