Óvszer vásárlás 18 alatt

2011.08.18.
Tisztelt Doktor/nő,
Nem tudom ez-e a megfelelő hely ahova írok, nem találtam mást az oldalon ahol írhatnék. Ha esetleg mégis máshova kellett volna írnom kérem továbbítsa ezt a megfelelő helyre. Köszönöm
Egyelőre még nem szerettem volna regisztrálni és a kérdés jellege miatt szeretnék névtelen maradni, ezért legyen csak annyi rólam hogy egy 16 éves srác. (Egyébként éppen ezért az email címem is teljesen anonim, csak 10 percig élt, ott már nem áll módomban fogadni leveleket, viszont a bejelentkezési adataimat lementettem, így vissza fogok tudni nézni ide. Szeretném továbbá azt kérné még Öntől, hogy a válasz után, kb 5 nappal tessék szíves lenni törölni ezt a kérdést úgy, ahogy van (vagy ha erre nincs mód, akkor elrejteni a nyilvánosság elől. Bár nem szégyellek semmit és nem gondolom hogy ez egy ritka kérdésnek számítana, akkor is szeretném ha ez privát maradna. Az 5 nap alatt lesz időm elolvasni ezt a kérdést, akkor is ha esetleg nem tudnék már bejelentkezni ide valamiért, tehát szeretném ha addig bárkinek látható lenne (regisztráció nélkül is), utána viszont már senkinek)
A problémám a következő: Szeretnénk *azt* csinálni a barátnőmmel, és mivel mi felelősek vagyunk, óvszert használnánk.
Ahogyan én tudom ez a jelenlegi legbiztonságosabb módszer, hogy ne történjen "baj".
Namost a probléma az, hogy nem igazán merek venni ilyet egyedül. Félek, hogy megalázó lenne a boltban, ha ezt vennék. Sőt, azt is elképzelhetőnek tartom hogy ki sem adnák, mivel olvastam már ilyet, hogy 18 alatt nem adnak ki.
Hatalmas ostobaságnak tartom ezt, márcsak azért is, mert az óvszer az nem ingerkeltő/segédeszköz/stb. amit tényleg nem lehetne, hanem fogamzásgátló eszköz/bajmegelőző.
Ettől már az az ember ostobább, aki azt hiszi, hogy egy ilyen szabállyal megakadályozhatják a 18 alatti együttlétet. Nagyon nem.
Nemhogy örülnének neki hogy felelősek vagyunk, még meg is nehezítik a dolgunkat. Semmi közük nincs ehhez, senkinek, (ezért nem is szeretném ha bárki elkezdene emiatt vitatkozni velem a boltban)
Ha úgy akarjuk, akkor úgy is megtörténik, ezzel nem lehet megakadályozni, egyszerűen hihetetlen, hogy azt hiszik ha nem adnak óvszert akkor aztán nem lesz 18 alatt szex. Márpedig lesz, mert nem tilos és titokban úgy is megtörténne.
Interneten keresgéltem, ott találtam rá erre az egészre, hogy vannak ilyen helyek ahol nem adják ki az óvszert 18 alatt.
Valaki bemásolt egy törvény idézetet is, ami a szexuális segédeszközök 18 alatti tiltásáról szól, ami rendben is van, csak a kedves boltosok azt nem vették észre, hogy az idézet végén a fogamzásgátló eszközök kivételt képeznek, vagyis azokat szabad korhatár nélkül is vásárolni.
Azért írtam ide, mert szeretnék tanácsot kérni Öntől hogy mitévő legyek. Hol vegyek, és hogyan?
Szeretném a legkisebb feltűnés nélkül elintézni a dolgot, úgy, mintha pl. egy rágót vennék.
Illetve ha esetleg tud tapasztalatból mondani olyan üzleteket, ahol 100% kiadják az óvszert (amit ki KELLENE) minden kasszánál és nincs náluk félreértelmezett szabály, azt megköszönném.
Ha esetleg Ön tud mondani más/jobb/egyéb módot is a vásárlásra, azért is hálás lennék.
Rendelni nem annyira szeretnék, többen lakunk itthon és nem biztos hogy pont én venném át a csomagot, a többiek pedig lehet hogy véletlenül felnyitnák, amihez semmi közük nincs.
Nem tartozik rájuk. Tehát ezt lehetőleg szeretném elkerülni.
Elnézést kérek ha egy kicsit mérges hangnemben írtam ezt, tessék elhinni, nem direkt volt ez, csak eléggé felzaklatott ez az egész, hogy ilyen egyáltalán van. Ilyen butasággal próbálják megakadályozni a *dolgot* amihez semmi köze egy idegennek és egy olyan eszközt tagadnak meg, amire pont ezért lenne szükség.
Kíváncsi vagyok mit szólnának ha az ő (tehát az eladó, vagy aki ezt kitalálta/érvényesítette a boltban) gyereke lenne emiatt terhes. Mert azt bizony mi sem szeretnénk, egyáltalán nincs ez tervben (sőt).
Igazából nem szívesen beszélek az egészről, mert ez a dolog csak kettőnkre tartozik (rám és barátnőmre) rajtunk kívül senkire, főleg nem egy pénztárosra, hogy mi mit akarunk csinálni. (egyébként nem gondolom hogy ez olyan ritkaságnak számítana, de akkor is, erről nem kell tudnia senkinek, el tudjuk dönteni egyedül is, hogy akarjuk-e. Mint írtam -, nem hogy értékelnék, hogy gondolunk a következményekre is és felelősek vagyunk. Nem lenne jó ha rossz vége lenne a "szórakozásnak".)
Az előbbire visszatérve - az üzletlánc üzlete, tulajdonképpen mindegy (mert nem szeretném kiadni a városomat sem), tehát lehetőleg Budapest valamelyik részén legyen, egy bevásárló központban (úgyis megyünk majd hamarosan oda), tehát szeretnék biztosra menni.

Szakértőnk válasza a Óvszer vásárlás 18 alatt kérdésre

Kedves Levélíró!

Nem tudom, hol olvastad, hogy 18 év alatt nem vásárolhatnak a fiatalok óvszert. Biztosíthatlak, hogy ez egyáltalán nincs így, már csak azért sem, mert a fiatalok számára ez az egyik legbiztonságosabb módszer, tekintve, hogy a nemi úton terjedő betegségek ellen is véd. Minden patikában, szupermarketben, drogériában beszerezhető, és senki nem fogja megkérdezni, hogy kinek kell vagy mire. Egyáltalán nem lesz kellemetlen a vásárlás, az eladók naponta rengeteg ember kiszolgálnak, nem kutakodnak senki kosarában.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor