Főoldal / SZÜLŐKNEK  / ikrek

SZÜLŐKNEK ikrek kategória (7)

12 tipp, hogy biztonságban tudd kamasz gyermekeid, úgy, hogy közben jól is érzik magukat.
2021-06-02
A növekvő unalom a szünetben viselkedési problémákat vagy olyan egészségtelen viselkedést idézhet elő, mint például a túl sok alvás vagy túl sok számítógépezés. Ráadásul bizonyos esetekben a nyári szünet a mentális egészségügyi problémákat (mint például a depressziót és a szorongást) is súlyosbíthatja.
2017-06-06
Magyarországon mintegy 1200 gyermeket érint a vesekövesség, amelynek gyakorisága az elmúlt 20 évben 10-15 százalékkal emelkedett, a 18 éven aluliak körében évente közel száz új beteget diagnosztizálnak – mondta Dr. Szabó Attila, a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának igazgatója.
2016-11-03
Felnőttként gyakran elfelejtjük, hogy a boldog és gondtalan gyermekévek valójában milyen sok kihívás elé is állítják gyermekeinket. Bár odafigyeléssel csökkenthetjük a stresszt kiváltó helyzeteket, de minden megmérettetéstől nem kell és nem is ajánlott megóvni őket, inkább tudatosan fejlesszük stressztűrő képességüket.
2016-09-06
Az első gyermek születésénél nagyobb próbatételt már csak a még kisebb, új családtag érkezése jelenthet, ami felforgathatja a kialakított rendet és szokásokat, a család szerkezetét és hatással lehet a párkapcsolatra is.
2016-05-04
Bár tízből hét kamasz a szüleitől várná el, hogy felvilágosítsák a szexuális életről, kérdéseikre mégis inkább az interneten keresnek választ, vagy a barátaikhoz fordulnak. A fiatalok 72%-a látott már pornót, sőt a fiúknál ez az arány eléri a 86%-ot – derül ki az Iskolamarketing és a Free Association 14–19 éves fiatalokkal készített legfrissebb online felméréséből. A szexuálpszichológus szerint a pornográf tartalom rombolja a tinédzserek valós önképét, és torzítja a szexuális viselkedési normákat.
2015-12-12
A hazai lakosság kábítószer fogyasztókkal szembeni előítélete hatalmas, annak ellenére, hogy a kábítószer fogyasztás hazánkban alulmúlja az uniós átlagot. Az a puszta tény, hogy hazánkban a legnagyobb problémát a dohányzás és az alkohol jelenti, kevesen azonosulnak, nem ritkán a szülők is megengedik akár 18 éves kor alatt is a fogyasztásukat.
2014-03-12