Spenót tükörtojással lisztérzékenyeknek
Bár sokan nem szeretik, de azért mégis nagyon egészséges. Vashiányban szenvedőknek és lisztérzékenyeknek különösen hasznos lehet mostani receptünk!
				Nehézség: közepes | 
		
Hozzávalók:
- 50 dkg friss spenót
 - 2 gerezd fokhagyma
 - 1 evőkanál kukoricaliszt
 - 1 szelet gluténmentes kenyér
 - 4 dkg vaj/olaj
 - 5 dl tej
 - bors
 - só
 
Hogyan készítsük el?
	A megtisztított, előkészített spenótot 2 liter sós vízben lassú forralással 3-4 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, kissé lecsepegtetjük, és vágódeszkán finomra vagdossuk.
	
	Mikróban felforrósítunk 4 dl tejet. Közben a forró vajba/olajba beleszórjuk a kukoricalisztet, valamint az áttört fokhagymát, és mérsékelt tűzön óvatosan átpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, apránként hozzáadjuk előbb a maradék 1 dl hideg tejet, majd a forrót. Beletesszük a felvágott spenótot és a kenyérszeletet, és ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk, és jól összeforraljuk.
	
	Amikor kész, és kicsit lehűlt, merülő mixerrel majdnem teljesen simára pépesítjük.
	
	A főzeléket mélytányérokba szedjük, és a tetejükre csúsztatott 1-2 tükörtojással tálaljuk. Pár kanál tört burgonyával kiadós ebéd.
	
	Jó étvágyat kívánunk!