#Receptek

Borsófőzelék laktózérzékenyeknek

2009.07.04.
0 perces olvasási idő

Sokan sokféle receptet ismernek arra, hogy hogyan lehet remek borsófőzeléket készíteni. Mi most egy egészséges változattal készültünk azok számára is, akik laktózérzékenységben szenvednek.

Hozzávalók:

  • 60 dkg zöldborsó
  • 5 evőkanál étolaj
  • 2,5 kiskanál só
  • pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • cukor
  • víz

Hogyan készítsük el?

1,5 evőkanál lisztből és 3 dl olajból rántást készítünk. A tűzről levéve hozzáadjuk a petrezselymet és a pirospaprikát, majd felengedjük 1,5-2 dl vízzel. Csomómentesre keverjük, és a megfőtt zöldborsóhoz adjuk. Kevergetve újra forraljuk.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat kívánunk!