kuglóf
#Receptek

Kapucnis rizskuglóf lisztérzékenyeknek

2009.06.23.
1 perces olvasási idő

A kuglóf egy könnyű, remek sütemény, ami vacsorának vagy reggelinek is kiváló lehet. A gluténmentes hozzávalókkal akár lisztérzékenyek is fogyaszthatják!

Nehézség: közepes

Hozzávalók:

  • 16 dkg rizs
  • 7 dl tej
  • 3 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 4 dkg vaj
  • 1 csomag gluténmentes vaníliáscukor
  • 2 evőkanál gluténmentes kakaópor
  • 2 fürt szőlő

A csokoládémártáshoz:

  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 3 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg gluténmentes kakaópor
  • 5 dkg gluténmentes csokoládé
  • 1 kupica rum
  • 1 dkg gluténmentes liszt

kuglóf

Hogyan készítük el?

A megmosott rizst vaníliás tejben, pici sóval puhára főzzük, majd kihűtjük. Közben a vajat kikeverjük tojássárgájával, cukorral és vaníliáscukorral, hozzátesszük a főtt rizst és a tojásfehérjéből felvert kemény habot, majd lazán összekeverjük. A masszát kétfelé osztjuk, az egyik felébe kakaóport keverünk. A kuglóf formát kivajazzuk, először a kakaós-rizses felverttel töltjük félig, majd a sárga színű rizsmasszával te

letöltjük a formát. Közepesen forró sütőben megsütjük. A kuglófot a formából tálra borítjuk, felszeleteljük, a közepét szőlővel díszítjük, és a csokoládémártást melléöntjük.
A csokoládémártás:

A cukrot a tojássárgájával, kakaóporralés a liszttel habverővel elkeverjük. Majd felöntjük a csokoládéval felforralt tejjel és felfőzzük, amíg krémsűrűségű lesz. Majd levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tejszínt és a rumot.

Jó étvágyat kívánunk!