fánk
#Receptek

Farsangi fánk, amit lisztérzékenyek is ehetnek

2016.01.23.
1 perces olvasási idő

Hamisítatlan, eredeti, és mindamellett nagyon finom. Lisztérzékenyeknek is ajánljuk!

Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • 2 dkg friss élesztő
  • 1/4 pohár cukor
  • 1 és 1/4 pohár tej
  • 2 tojássárgája
  • 3 pohár gluténmentes liszt
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • csipet só

Elkészítés:

Kenyérsütő segítségét is igénybe vesszük: Bepakoljuk a tartályba a hozzávalókat, majd benyomjuk a gépen a tésztagyártó programot. Ha nincs kenyérsütőnk, kézzel is összeállíthatjuk a tésztát. A lényeg, hogy szép sima és egynemű tésztát kell kapnunk.

Amikor készen vagyunk a dagasztással, illetve lejár a gép, a tésztát olajos gyúrólapra tesszük és szétlapítjuk 2-3 cm vastagra. Egy muffinforma méretű fánkszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát.

Beletesszük a muffinformába, majd langyos sütőben hagyjuk pihenni 15 percet, ezután 150°C-on légkeveréssel sütjük 10 percig. Utána kiszedjük a formából az átsült, szinte még fehér fánkokat, és nagyon forró olajban mindkét oldalukat pár másodperc alatt aranyszínűre sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!