spenót
#Receptek

Spenót cukorbetegeknek

2014.03.19.
0 perces olvasási idő

Sokan nem kedvelik a spenótot, pedig számunkra elengedhetetlen vitaminokkal van teli. Végső soron Popeye izmai is ettől dagadnak! Fogyasszák cukorbetegek, gyomorfekélyesek és epebetegek egyaránt!

Hozzávalók:spenót

  • olaj
  • 3 fakanálnyi liszt
  • fokhagyma
  • 2 dl tej
  • 2 zacskó spenót

Elkészítés:

2 edényben dolgozunk: Olajat teszünk az edénybe. Miután forró, 3 fakanál lisztet rakunk hozzá, és világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a tejet. Rögtön levesszük a tűzről, hogy besűrűsödjön. A spenótot feltesszük a tűzre. Nem kell előtte felolvasztani. Miután meleg, beleöntjük a mártást. Kb. 10 percig hagyjuk a tűzön, amíg fel nem forr. Megsózzuk. Fokhagymát is tehetünk bele.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!