#Receptek

Marcipán laktózérzéknyeknek

2014.03.26.
0 perces olvasási idő

Díszíteni szeretnéd tortádat, süteményedet? Készíts marcipánt, sokkal személyesebb, mint megvenni! Így fogyaszthatják lisztérzékenyek, laktózérzékenyek, hízni vágyók és tojásra allergiások is.

Hozzávalók:marcipán

  • 25 dkg hámozott mandula
  • 25 dkg porcukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1-2 evőkanál narancslikőr

Elkészítés:

A mandulát nagyon finomra ledaráljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és lehetőleg konyhai robotgépben jól összegyúrjuk. Folpackba csomagolva 12 órát a hűtőben pihentetjük. Utána tetszés szerint felhasználható.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!