töltött
#Receptek

Töltött paprika lisztérzékenyeknek

2013.11.22.
1 perces olvasási idő

Meguntad a rántott húst és a sült húst? Tedd változatosabbá és egészségesebbé étrended alábbi receptünk segítségével! Ajánljunk lisztérzékenyeknek és chronosoknak is.

Hozzávalók:

  • 8 zöldpaprika
  • 10 dkg paradicsompüré
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 1-2 csapott evőkanál rizsliszt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 8 dkg félig főtt rizs
  • 2 evőkanál olaj
  • zellerlevél
  • 1 tojás
  • cukor
  • bors

Elkészítés:

A paprikákat kicsumázzuk, kikaparjuk az erét és a magjait is. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megfonnyasztjuk.

A darált húsba belekeverjük a fonnyasztott hagymát, a félig főtt rizst, a tojást, és sóval, borssal ízesítjük. A jól eldolgozott masszát óvatosan, nem túl szorosan beletöltjük a paprikákba. A paradicsompüréhez egy liter vizet, sót, zellerlevelet adunk, és felforraljuk. Ebben a lében lassú tűzön, fedő alatt puhára főzzük a megtöltött paprikákat.

Közben a lisztből és az olajból világos rántást készítünk, és a paprikákra öntve az egészet összeforraljuk. Kidobjuk a zellerlevelet, s a kész ételt ízlés szerint sózzuk és cukrozzuk. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!