alma
#Receptek

Alma csatni lisztérzékenyeknek

2017.08.07.
1 perces olvasási idő

Szószként sült húsok mellé tökéletes a csatni. Kóstoltad már az almás csatnit? Ha nem akkor itt az idő, hogy ne csak megkóstold, hanem házilag el is készítsd. Szép üvegekben, szépen becsomagolva kedveskedhetsz velük lisztérzékeny családtagjaidnak is.

Hozzávalók:csatni

  • 6 közepes alma
  • 2 szárított erős pirospaprika összemorzsolva
  • 2 kávéskanál ánizs
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 0,5 dl víz
  • 6 evőkanál cukor (annyi cukor, ahány alma, de barnacukorból elég 5 evőkanál)

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A vajat felmelegítjük, enyhén megpirítjuk benne először az ánizst, majd a kurkumát, végül a paprikát. Akkor tegyük bele a következő fűszert, amikor már megcsapott a benne levőnek az illata.
Belekeverjük az almát, és 5-6 percig pároljuk. Ekkor aláöntjük a vizet. Lefedjük, és nagy lángon, gyakran megkeverve kb. 15 percig főzzük. Eddigre az almának meg kell puhulnia. Hozzáadjuk a cukrot, és kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik.

Nehézség: közepes

Jó étvágyat!