paszternák krémleves
#Receptek

Paszternák krémleves lisztérzékenyeknek

2013.07.13.
0 perces olvasási idő

Kevés hozzávalóból különleges és könnyen elkészíthető levest készíthetsz, ha követed az alábbi receptet. Lisztérzékenyeknek is ajánljuk.

__hirdetés__

Hozzávalók:

  • kis fej hagyma apróra vágva
  • gluténmentes Piros Arany
  • só, bors, majoránna
  • 1-2 paszternák
  • burgonya

Elkészítés:

A hagymát olajon megdinszteljük. Belerakjuk a kockára fölvágott paszternákot, felengedjük vízzel, hogy jól ellepje. Fűszerekkel ízesítjük, s lefedve majdnem puhára pároljuk.

Közben meghámozunk két közepes méretű burgonyát, és kockára vágva azt is beletesszük. Kb. 15-20 perc alatt készre főzzük. Ha a leves már nem annyira forró, összeturmixoljuk úgy, hogy kicsit darabos maradjon. Felengedjük annyi vízzel, hogy krémszerű legyen az állaga és összefőzzük.
Kenyérkockával, esetleg kevés tejföllel tálaljuk.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!