zöldborsó
#Receptek

Zöldborsókrémleves lisztérzékenyeknek

2013.07.18.
0 perces olvasási idő

Lisztérzékeny vagy, de szeretnéd kipróbálni a zöldborsókrémlevest? Itt a megoldás!

Hozzávalók:

  • 200 g burgonya
  • 2 csokor újhagyma (vagy 2 fej vöröshagyma)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olaj
  • 3 dl tej
  • 2 gm. (tyúkhús)leveskocka
  • 400 g zöldborsó
  • petrezselyem
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. A
felforrósított olajban megfonnyasztjuk a hagymát és az áttört fokhagymát.
Felöntjük 1,2 l vízzel és a tejjel, belemorzsoljuk a leveskockákat,
felforraljuk. Beledobjuk a burgonyát és a borsót és félig lefedve, mérsékelt
tűzön puhára főzzük. Botmixerrel összeturmixoljuk, hozzáadjuk a
petrezselymet, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk. Natúr
kukoricapehellyel fogyasztjuk (gyors megoldás zsemlekocka helyett...).

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!