#Receptek

Rakott gomba

2009.11.09.
0 perces olvasási idő

Az alábbi húsmentes, könnyen elkészíthető, ízletes egytálétellel a vegetáriánus konya rajongóinak próbálunk kedveskedni.

Hozzávalók:

  • 40 dkg gomba
  • 20 dkg rizs
  • 2 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 dl energiaszegény tejföl
  • csipet só, apróra vágott zellerzöld
  • 1 ek. olaj

Elkészítése:

  • A gombát megtisztítom, vékony szeletekre vágom, a hagymán a fűszerekkel együtt megpárolom.
  • A rizst teflonedényben egy csipet vegetával előfőzöm.
  • Tűzálló - vagy nagyobb teflon tepsibe rakok egy sor rizst, gazdagon megrakom a gombával, és a tetejére terítem a megmaradt rizst.
  • A tejfölt elkeverem a tojásokkal, ráöntöm a rizsre és egyenletesen elsimítom.
  • Megszórom a reszelt sajttal, és közepes lángon átforrósítom.
  • Akkor kész, ha a sajt kissé olvadni kezd. Gyorsan elkészül, ezért ha tehetjük, csak frissen készítsük.

Jó étvágyat kívánunk!