Pulykatekercs zöldségcsíkokkal epebetegeknek
2009.10.26.
			1				perces olvasási idő
			
			Remek őszi recept mindenkinek, aki szereti a hús és zöldségek kombinációját. Ráadásul epebetegek és keringési rendellenességben szenvedők, chronosok és gyomorfekélyesek is bátran fogyaszthatják.
Hozzávalók:
- 2 nagy sárgarépa
 - 2 cukkini
 - 2 pirospaprika
 - 8 nagyon vékony szelet pulykahús
 - 8 teáskanál bazsalikomszósz
 - 8 hústű (nem megenni, fakírok kíméljenek!)
 - 2 evőkanál olívaolaj
 - tengeri só
 - bors
 
Elkészítése:
- A sárgarépát tisztítjuk, a cukkinit hámozzuk is, de aztán mindkettőt vékony szeletekre vágjuk, fontos, hogy hosszában. Most jön a trükk: ezeket keresztben félbevágjuk, majd hosszában tovább daraboljuk. Mikor már jól összezavarodtak, félretesszük őket.
 - A paprikát félbevágjuk, megtisztítjuk, és csak úgy vékony csíkokra vágjuk.
 - Bőséges sós vizet forralunk. A meghasonlott répadarabokat bő 2 percig főzzük benne, majd hozzáadjuk a paprikát. Egy perc alatt összefőnek. Hozzátesszük a cukkinit, és adunk még 1 percet az édes hármasnak. Végül a vizet leöntjük, és a zöldségeket hideg vízzel öblítjük le.
 - A pulykaszeleteket kézzel kinyomkodjuk, és mindegyikre kenünk 1 teáskanálnyi bazsalikomszószt, majd megsózzuk, megborsozzuk őket.
 - A húsokra rátesszük a zöldségcsíkokat, aztán felcsavarjuk, és a két végét hústűvel rögzítjük.
 - Egy nagy lábosban olajat melegítünk, s a tekercseket 15-20 percig, közepes lángon aranybarnára sütjük.
 - 
		A maradék zöldséget megfűszerezzük, és az olajban megpirítjuk, hogy méltó kísérői legyenek a pulykatekercseknek.
Nehézség: könnyű 
Jó étvágyat kívánunk!