recept
#Receptek

Pulykatekercs zöldségcsíkokkal epebetegeknek

2009.10.26.
1 perces olvasási idő

Remek őszi recept mindenkinek, aki szereti a hús és zöldségek kombinációját. Ráadásul epebetegek és keringési rendellenességben szenvedők, chronosok és gyomorfekélyesek is bátran fogyaszthatják.

Hozzávalók:

  • 2 nagy sárgarépa
  • 2 cukkini
  • 2 pirospaprika
  • 8 nagyon vékony szelet pulykahús
  • 8 teáskanál bazsalikomszósz
  • 8 hústű (nem megenni, fakírok kíméljenek!)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • tengeri só
  • bors

Elkészítése:

  • A sárgarépát tisztítjuk, a cukkinit hámozzuk is, de aztán mindkettőt vékony szeletekre vágjuk, fontos, hogy hosszában. Most jön a trükk: ezeket keresztben félbevágjuk, majd hosszában tovább daraboljuk. Mikor már jól összezavarodtak, félretesszük őket.
  • A paprikát félbevágjuk, megtisztítjuk, és csak úgy vékony csíkokra vágjuk.
  • Bőséges sós vizet forralunk. A meghasonlott répadarabokat bő 2 percig főzzük benne, majd hozzáadjuk a paprikát. Egy perc alatt összefőnek. Hozzátesszük a cukkinit, és adunk még 1 percet az édes hármasnak. Végül a vizet leöntjük, és a zöldségeket hideg vízzel öblítjük le.
  • A pulykaszeleteket kézzel kinyomkodjuk, és mindegyikre kenünk 1 teáskanálnyi bazsalikomszószt, majd megsózzuk, megborsozzuk őket.
  • A húsokra rátesszük a zöldségcsíkokat, aztán felcsavarjuk, és a két végét hústűvel rögzítjük.
  • Egy nagy lábosban olajat melegítünk, s a tekercseket 15-20 percig, közepes lángon aranybarnára sütjük.
  • A maradék zöldséget megfűszerezzük, és az olajban megpirítjuk, hogy méltó kísérői legyenek a pulykatekercseknek.

    Nehézség: könnyű

Jó étvágyat kívánunk!