recept
#Receptek

Juhtúrós pogácsa lisztérzékenyeknek

2018.11.16.
1 perces olvasási idő

Egyetlen buliból sem hiányozhat ez a tipikusan magyar desszert. Íme, a könnyen elkészíthető, kicsit formabontó pogi receptje, amivel nyugodtan megkínálhatod lisztérzékeny barátaidat és a csontritkulásos, gyomorfekélyes vagy epebeteg szomszéd nénit is.

Hozzávalók: Nehézség: könnyű

  • 1 kg héjában főtt, áttört burgonya

  • 250 g rizsliszt vagy más gluténmentes lisztkeverék
  • reszelt sajt a szóráshoz (fele Trappista, fele füstölt Karaván)
  • 250 g juhtúró
  • 50 g margarin
  • 30 g élesztő
  • 2 db tojás
  • 50 ml tej

Elkészítése:

Az élesztőt pici cukorral felfuttatjuk, a megadott anyagokat összedolgozzuk, majd kb. fél órát kelni hagyjuk.
Gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és kizsírozott tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük tojással vagy olajjal, és a reszelt sajtból egy-egy nagy csipetet teszünk rá.
Kb. fél órát ismét kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.

Jó étvágyat kívánunk!