Ezt látnod kell, közösségi média

#Ezt látnod kell #közösségi média

5 db cikk a témában

#TikTok
2021.07.05.

Együtt a sértő hangok ellen – TikTok kampány az online bántalmazás ellen

Kampányt indít az UNICEF Magyarország az online bántalmazás visszaszorítása érdekében. Az Együtt a sértő hangok ellen címet viselő innovatív program időzítése nem véletlen: a cyberbullying elleni világnapon, június 18-án induló kampány aktualitását adja az is, hogy nemzetközi becslések alapján az elmúlt hónapokban akár 70%-kal is nőhetett az online bántalmazási esetek száma. Ahogyan a járvány nyomán az élet egyre több területén az online térre tolódott a hangsúly, úgy vált egyre több gyerek a cyberbullying áldozatává.

#biztonságos internet napja
2016.02.09.

Ma van a biztonságos Internet napja - Te mit posztoltál Facebook-ra?

Sok szó esett már arról a KamaszPanaszon is, hogy miért fontos jól meggondolni, mit teszünk közzé magunkról a közösségi oldalakon. És a jelek szerint nem is lehet elég szót ejteni róla, hiszen sok tini még mindig meggondolatlanul használja az internetet.

#pedofília
2016.01.18.

Ezért ne ismerkedj a neten felelőtlenül - Tanulságos videó

Az internetes ismerkedés, társkeresés alapvetően akkor működhet jól, ha elég érett vagy ahhoz, hogy ne csak a dolog pozitív kimeneteleit vedd számításba, hanem azzal is számolj, hogy bizony komoly veszélyeket tartogathat számodra.

#szleng
2015.04.28.

Yolo, zsírkirály, pill és vok - Mit értenek ebből a felnőttek?

A suliban, Instán, egymás között gyakran használt kifejezések: swag, nagyon adja, ez mekkora. Mi tudjuk mit jelentenek, de vajon mi a helyzet a szüleinkkel vagy nagyszüleinkkel? A legtöbb diákszleng számukra teljesen ismeretlen, de lássuk, mit reagálnak ők maguk.