Milyen edzés és étrend illene hozzám?

2018.01.13.
Üdv! Az a helyzet, hogy nincs pénzem személyi edzőre, de egészségesebben akarok élni, viszont magamtól nem tudom mit kéne tennem. Nekem a paleo, 90 napos diéta meg miegyéb nem mond semmit, ahogy a szénhidrát, fehérje meg bárakármi sem. Szájbarágósan kellene nekem a segítség, pontosan megfogalmazva, példákkal demonstrálva, hogy hogyan lehet egészségesen élni. Mindezt persze egyénre szabva, mert több egészségügyi problémám is van, és nem is tudom melyik "fogyókúra" illene hozzám... Hol, kitől, honnan kérjek segítséget ezügyben? Ha önök tudnak segíteni, akkor pár infót megosztok magamról:
Gyógyult szívbeteg vagyok, egyedül a futásnál vagyok lemaradva a többi embertől, nagyon gyorsan elfáradok és hevesen dobog a szivem tőle. Endometriózisom volt tavaly de már 2x is kiújult, igaz, a fogamzásgátló tabletta visszafogja a betegséget, de állítólag ezügyben is segít valamilyen diéta.
Koromhoz képest alacsony vagyok, a súlyom normális, nem vagyok elhízva, csak nőiesebb alakot szeretnék. A sportolással talán még nem is lenne gondom mert bármit kipróbálok amit bír a szivem, de én nagyon szeretek enni és sokat. Eddig még nem látszott meg, de most már kezd, mert enyhén lóg a bőröm a végtagjaimon, úszógumim van, narancsbőrös a combom...Ruhában semmi se látszik, de meztelenül a tükör elött borzasztó amit látok...
Visszatérve az evéshez, olyan étrendet szeretnék amiben nem kell olyan ételt ennem amit nem szeretek, és nem kell éheznem se.
Az nem számít hogy mennyi idő alatt lesz meg a várva várt eredmény, bár én szeretném ha már nyáron magabiztosan bújhatnék bikinibe!
Előre is köszönöm a segítségét!

Szakértőnk válasza a Milyen edzés és étrend illene hozzám? kérdésre

Kedves Kérdező! Teljesen felesleges lenne egyénre szabott diéta és tulajdonképpen a személyi edzés is kiváltható. Viszont olyan nincs, hogy ha nem mond semmit egyik étrendi forma sem, akkor majd menni fog. Mivel te tudod mit szeretsz és mit nem, nem várhatod el, hogy más ezt kitalálja. Tisztában kell lenni vele, hogy a fehérje kell adja a zöldség, gyümölcs (vagyis a rostok) mellett a fő energiaforrást. NEm a szénhidrát és zsír, mert azok növesztik az úszógumit. Illetve szívbetegség, gyógyult szívbetegség esetén az ezekből származó koleszterin is káros. Ma már a internet fénykorában nem kellene sokat keresgélni, nem is speciális diéta kell. KEress rá mi tartalmat sok fehérjét, ezeket hogy lehet zsírszegényen elkészíteni. Pl alapvetően a szárnyasok (pulyka, csirke) és nem rántani, hanem grillezni, naturan roston sütni. Emellé bármilyen zöldség, gyümölcs jó kombinációban. Inkább párolva mint főzve. Zsíradékmentesen. A testépítők szeretik a rizs mint köret használatát a krumpli helyett. És sok folyadék ami mentes víz legyen semmi csodaszer. A mozgás: ha nem kell fogynod, csak szálkásítanod, akkor lehet kevés bemelegítő kardio edzés amit a terhelésed bír. Vagy konditerem futópad, elliptikus trénes, vagy természetben futás, bringa, úszás. Emellé lehet súlyzós edzést önállóan teremben is, vagy otthon ha veszel mondjuk 2 4 kg-os súlyt, lábsúlyt. Rengeteg torna is van az interneten. Az evést magadnak kell felfedezd mert az biztosítja a sikert, nem az, hogy egy előírást akarsz betartani. Az edzésről tipp, én pl 1-1 alkalmat fizettem korábban személyi edzőnek, amikor összefoglalja mit javasol az alkaotmat látva, melyik gépeket. Utána ha kitartás van, nem kell feltétlen álljon valaki feletted, hogy megcsinálod-e, jól csinálod-e. Vagy keress partnert az edzéshez az is motivál, hasonló céllal.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor