Zöldövezet

#Zöldövezet

393 db cikk a témában

Az ágyi poloska
#poloska
2024.02.17.

Az ágyi poloska

Mik azok a poloskák? Esetünkben az ágyi poloska (Cimex lectularius) lapos, ovális testű, nagyjából 5-7 mm hosszúságú, hatlábú, szárnyatlan rovar, barna vagy vöröses színezettel. Ezek a rovarok vérszívó, éjszakai életmódot folytató paraziták, főként emberi vérrel táplálkoznak, ritkán emlős állatokéval.

Így spórolj a vízzel!
#víz
2024.02.16.

Így spórolj a vízzel!

A földi élet elengedhetetlen feltétele a víz. Gyakran nevezik az „élet bölcsőjének” is. Az élő szervezetek testtömegének döntő részét víz építi fel. Hogyan óvhatod meg ezt a természeti kincset?

1,5 milliós indukciós főzőlap bukott meg a tesztelésen
#főzőlap
2024.02.14.

1,5 milliós indukciós főzőlap bukott meg a tesztelésen

A gyártók állítása szerint az indukciós főzőlapok gyorsak, biztonságosak és kevés energiát fogyasztanak, ami vonzóvá teszi ezt az alternatívát, ha éppen főzőlap választás előtt állunk. Első pillantásra azonban a legtöbb indukciós főzőlap egyformának tűnik. A Tudatos Vásárlók Egyesületének tesztjéből kiderül, hogy ez közel sem igaz, mert teljesítményüket tekintve nagyok lehetnek a különbségek. Nézzük, melyik a legjobb!

Különös figyelmet igénylő házi kedvencek
#kutya
2024.02.11.

Különös figyelmet igénylő házi kedvencek

Vajon mennyivel másabb feladat egy kutyusról gondoskodni és egy papagájra odafigyelni? Ha azon töröd a fejed, hogy szeretnél egy új kedvencet, de nem tudod, hogyan válassz, cikkünk segíthet a felelős döntésben.

Mosogat olyan jól a gép, mint én?
#mosogatógép
2024.02.05.

Mosogat olyan jól a gép, mint én?

A konyha egyik leghasznosabb felszerelése minden bizonnyal a mosogatógép. Pénzt és időt spórolhatunk vele. Megkíméljük a bőrünket és még a konyhánk is rendezettebb lesz, ha van hol tároljuk a koszos edényeket addig, amíg mosogatásra nem kerül a sor.

Az állatok 10 emberi tulajdonsága
#kutya
2024.02.01.

Az állatok 10 emberi tulajdonsága

Mi, emberek nem vagyunk sem a leggyorsabbak, sem a legerősebbek a bolygó élőlényei közül. Még az érzékszerveink teljesítménye is eltörpül sok faj érzékelése mellett. A madarak jobban látnak, a kutyák jobban szagolnak, és sok állat van, amiknek olyan érzékszervei vannak, amilyenek nekünk egyáltalán nincsenek.

Lehet, hogy a macskád cukorbeteg?
#cukorbeteg
2024.01.30.

Lehet, hogy a macskád cukorbeteg?

Biztosan láttatok már olyan macskát, amely a végtelenségig lusta. Az egész napi mozgása körülbelül a kosara és az ételes tálja közötti távra redukálódik. Nos, az elhízás nem csak az embereknél jár szövődményekkel. A mozgáshiányos, lusta és elhízott macskákat ugyanis ugyanúgy veszélyezteti korunk népbetegsége, a cukorbetegség.

Meglepő tények a házi kedvenceidről
#kisállat
2024.01.28.

Meglepő tények a házi kedvenceidről

A kutyapuszitól betegségeket kaphatsz el. Az állatorvosok szerint a kutyák nyála sokféle kórokozót (campylobacter, cryptosporodium), még akár szalmonellát is tartalmazhat.

Tedd zöldebbé a szülinapi partidat!
#parti
2024.01.26.

Tedd zöldebbé a szülinapi partidat!

Papírkalap, műanyag villa, csomagolópapír, műanyag eldobható pohár, lufik, papírszalvéta, lemosható műanyag terítő, tömérdek mesterségesen színezett élelmiszer, agyoncukrozott levek - egy szülinapi parti általános kellékei. De valóban szükséges ennyi szeméttel körülvenni magunkat a jó hangulat érdekében, hogy aztán a bulizás feltétlenül értelmetlen szemeteléssel végződjön?

Nyugtató fürdősó házilag
#fürdősó
2024.01.21.

Nyugtató fürdősó házilag

Most, hogy tél van, esténként bizonyára gyakran érzed, hogy jólesne fáradt tagjaidat egy kád vízben, némi nyugtató, illatos fürdősó kíséretében felfrissíteni. Hát még, ha mindezt olcsón, gyorsan, környezetkímélő módszerrel Te magad is összeállíthatod! Íme, a recept.

Ökológiai lábnyom: minden, amit tudni akartál róla
#ökológiai lábnyom
2024.01.19.

Ökológiai lábnyom: minden, amit tudni akartál róla

Az ökológiai lábnyom megmutatja, hogy a populáció bizonyos részének (ami lehet egy ember, vagy egy egész ország is) mennyi ivóvízre, termőföldre, és tengervízre van szüksége ahhoz, hogy önmagát el- és fenntartsa.

A 14 leghatásosabb légtisztító szobanövény
#szobanövény
2024.01.16.

A 14 leghatásosabb légtisztító szobanövény

Szépek, sőt tartásuk egészséges is. A NASA kutatásai alapján bebizonyosodott, hogy egyes dísznövények kifejezetten jó hatással vannak a beltéri levegőre, mivel képesek kiszűrni a körülöttünk lévő, mesterséges anyagokból származó veszélyes gázokat, mint például a formaldehidet, ammóniát és a benzolt.

Aromaterápia
#aromaterápia
2024.01.11.

Aromaterápia

Az aromaterápia az illóolajok alkalmazásán alapuló gyógymód. Az aromaterápia során az illóolajokat inhalálják, vagy külsőleg masszírozásra, borogatásként vagy fürdőadalékként használják. Manapság nagyon népszerű, de sokan nincsenek tisztában a módszer értékeivel és korlátaival.

Viselkedési zavarok a macskáknál
#macska
2024.01.06.

Viselkedési zavarok a macskáknál

Amikor megvásárolunk egy aranyos és ennivaló kiscicát, általában nem gondolunk bele abba, hogy mire felnő – bár ugyanúgy cuki marad – komoly viselkedési problémákkal fog küzdeni. A macskád szétkarmol mindent? Elfelejti, hogy van alom is a világon? Nos, nem vagy egyedül.

10 dolog, amit érdemes száműznöd az életedből
#egészségkárosító anyag
2024.01.03.

10 dolog, amit érdemes száműznöd az életedből

Légtisztító, vízkőoldó, parfüm. Csak néhány azon veszélyes dolgok közül, melyeket minden nap használunk, mit sem törődve azzal, milyen hatással lehetnek az emberi egészségre. Most leleplezzük a tíz legelterjedtebb (mondjuk így) mérget, mely szinte mindegyik háztartásban előfordul.