Testi problémák, izom

#Testi problémák #izom

36 db cikk a témában

Tippek, ha felszednél néhány kilót - Így tedd egészségesen
#súlyhiány
2024.01.30.

Tippek, ha felszednél néhány kilót - Így tedd egészségesen

Sokan nem gondolják, de nem csupán a fogyás lehet küzdelmes. Vannak, akiknek éppen annyira nehéz néhány kilót felszedni, mint másoknak megszabadulni tőlük. Cikkünkből megtudhatod, hogyan lehet egészséges módon gyarapítani a súlyodat.

Gerincproblémák kamaszkorban
#gerincprobléma
2024.01.24.

Gerincproblémák kamaszkorban

Rendszeresen fáj a hátad, fáj a derekad, minden mozdulat kínokat okoz? Sajnos nem vagy egyedül - egyre több a mozgásszervi problémával küzdő kamasz. Míg régebben ez javarészt az idősödéssel és a gerinc megterhelésével párhuzamosan jelentkező gond volt, ma már a te korosztályodat sem kíméli. Főként, ha nem is teszel a kialakulása ellen semmit.

Sovány kamasz srácok – A normális testsúly
#sovány
2023.11.03.

Sovány kamasz srácok – A normális testsúly

Mindannyian máshogy növünk fel és máshogy fejlődünk. Biztos vannak barátaid, akik magasabbak vagy nehezebbek és izmosabbak nálad. Azonban rengeteg fiú nem éri el a felnőtt testtömegét és magasságát, amíg be nem tölti a 18-at. Könnyen leellenőrizheted, hogy normális-e a testsúlyod egy BMI index kalkulátorral. Ha túl sovány vagy, akkor egy orvostól vagy egy tanácsadótól kérhetsz segítséget.

Miért tikkelünk?
#szem
2023.08.18.

Miért tikkelünk?

A tikkelés olyan időszakos állapot, amely a 18 éven aluliak 25%-át érinti. Néha az embernek csak egyféle tikkelés alakul ki, amely csak bizonyos ideig tart, majd magától elmúlik. Ennek ellenére később kialakulhat másféle is.

Miért kopnak el a porcok?
#porckopás
2023.04.20.

Miért kopnak el a porcok?

Az artrózis hosszú, gyakran évtizedek alatt kialakuló betegség, amely idősebb korban jelentkezik, de már a fiatalkori szokások is hozzájárulnak kialakulásához. Kezdetben csak enyhe fájdalom jelentkezik megerőltetésre, ám ha nem teszünk a betegség ellen, akár mozgáskorlátozottsággal is számolnunk kell majd.

Hogyan kell jól ülni?
#ülni
2023.03.02.

Hogyan kell jól ülni?

Mi az egészséges ülés titka? Miért jelent kockázatot a helytelen ülőhelyzet? Mit tud az irodaszék, a fitneszlabda, a térdelő- és a lovaglószék? Cikkünkben összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

Miről ismerhető fel a manorexia?
#anorexia
2023.01.09.

Miről ismerhető fel a manorexia?

A táplálkozási zavar a fiúk körében korábban rendkívül ritkán fordult elő, de ma már ők sincsenek biztonságban. Egy brit felmérés szerint a férfiak 10%-a szenved anorexiától vagy bulimiától. Ez a fajta, férfiakat érintő étkezési zavar a manorexia.

Túl sovány vagy? - Tippek, ha hízni szeretnél
#hízókúra
2022.07.21.

Túl sovány vagy? - Tippek, ha hízni szeretnél

A hízni vágyók gyakran hajlamosak figyelmen kívül hagyni, hogy a súlygyarapodás - ahogy a fogyni vágyóknál a súlyvesztés - nem mindegy, hogy hogyan és milyen áron történik. A legtöbb esetben csak az a cél lebeg a szemeik előtt, hogy a mérleg végre nagyobb számot mutasson, pedig a türelem, az eltökéltség és az egészséges táplálkozás ugyanolyan fontosságú a siker érdekében, mint amikor valaki fogyni szeretne.

Duzzadó bicepsz - Milyen áron?
#bicepsz
2021.06.28.

Duzzadó bicepsz - Milyen áron?

Egyre több kamasz fiú foglalkozik a testépítés gondolatával. Erősebbek, vonzóbbak szeretnének lenni a többieknél. A tükörbe nézve feszülő mellizmot, széles vállakat szeretnének látni. Vannak, akik mindent megtesznek külsejük tökéletesítése érdekében. Kérdés: megéri-e?

#izom
2021.02.13.

Tudtad, hogy miért fáj annyira a kamaszok izomzata?

Ha rátaláltál erre az írásra az interneten, akkor bizonyára aggasztanak a testedben lezajló változások. A kamaszkor során mindenkinek hasonlóan zavaró „tünetek” jelentkeznek a bőrén, a testalkatán, a végtagjain. A legtöbb esetben ezek természetes folyamatok, csak ritkán utalnak kóros elváltozásra. Persze attól függetlenül, hogy tudatában vagy, miért történik veled mindez, még érezheted úgy, hogy „ciki”. (x)

Nem tetszik a beszédhangod? Tehetsz ellene!
#hang
2019.08.10.

Nem tetszik a beszédhangod? Tehetsz ellene!

Testi adottságaink is befolyásolják, hogy felnőtt korunkra magas vagy mély lesz-e a hangunk. Ha elégedetlen vagy jelenlegi hangszíneddel, a beszédterápia segíthet.

#fej
2016.03.19.

6 ízületkímélő tipp

Az ízületi fájdalom megnehezíti a mindennapokat, a sportolóknak pedig át kell gondolniuk, mit és mennyit mozoghatnak ezzel a problémával. A nyak, a derék, a váll, a térd vagy az ujjak ízületeinek fájdalma csökkenthető, és az okok is kezelhetők.

#testmozgás
2015.12.19.

A kardio edzés előnyei

Komoly és kemény edzések után bomba alakod lehet - ezt ma már szinte mindenki tudja a kardio edzésekről. Azonban kutatások kimutatták, hogy nem csak a testnek tesz jót ez a fajta edzés, hanem az agyunkat is kellőképpen megtornáztatja.

#iskolatáska
2015.11.20.

Hátfájás a táskától?

Sokan nem is gondolnák, de a felnőtteken kívül a gyerekeknél is komoly problémákat okozhat a nem megfelelő táska. Dr. Dobos Márta, ortopéd orvos az ínszalagot, az izmokat érintő lehetséges veszélyekről és a biztonságos táskaviselés szabályairól beszélt.