/ TÁPLÁLKOZÁS / táplálkozási zavar
Receptek >>

TÁPLÁLKOZÁS táplálkozási zavar kategória (38)

Gyakori probléma a fogyókúrázók életében, hogy fogyókúra után nem a várt karcsú testet nyerik, hanem csíkokkal szabdalt, lógó bőrtömeg marad rajtuk.
2014-01-05
Csodadiéták, gyors, látványos eredményt ígérő szerek? Nem érdemes bedőlni a felelőtlen ígérteknek, dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa szerint tartós fogyást csakis megfelelő életmód eredményezhet. Mind a túlsúlynak, mind a kóros fogyásnak hormonális oka is lehet.
2013-11-21
Gondoltad volna? A kiadós reggeli a fiatalok csupán 23 százalékának épül be a mindennapi rutinjába. De akkor mit és hol eszik a többség?
2013-07-09
Kórházi kezelésen vettem részt 12 héten át anorexia miatt. Most már otthon vagyok, de még mindig félek a hízástól. Az orvosom emelni akarja a gyógyszereim adagját, de nem tudom megoldás-e. A beszélgetések az orvosommal is egyre kevésbé segítenek - Válogatás a Szakértő válaszol rovat kérdéseiből.
2013-01-22
A 10 és 14 év közötti lányok körülbelül egyharmada próbál a súlyából leadni, derült ki a kanadai Hospital For Sick Kids csapatának kutatásából.
2012-05-15
Úgy tűnik, a suliban a legtöbb tizenéves szívesen beszél a legfrissebb fogyókúrákról és „divatdiétákról”. Ezek a „diétahóbortok” általában erősen korlátozzák a választásaidat az ételek terén; esetleg néhány speciális étel, tabletta vagy étrendkiegészítő fogyasztását igénylik, cserébe pedig gyors és könnyű fogyással kecsegtetnek. Csakhogy ezek a hóbortok gyorsan ki is mennek a divatból!
2012-04-02
A karcsúság kultúrája kedvez az evészavarok kialakulásának. A soványságot az önkontroll győzelmének tekintik, a karcsúságideál pedig nagy hatást gyakorol a nőkre, Különösen igaz ez a kamaszokra. Az egyik lányból éppen a tánc hozta elő a betegséget, csak úgy látta magát szépnek és igazi táncosnak, ha 42 kilogramm.
2012-02-20
A felesleges kilók elleni küzdelem igen széles határok között mozog. Az ésszerű és egészséges étrendváltoztatásoktól kezdve a drasztikus módszereken át egészen a beteges viselkedésig bármi előfordulhat. A fogyni vágyók egyre elvetemültebb dolgokat találnak ki.
2012-02-01
A tökéletes idomokra való törekvés nem hollywoodi találmány. A végletekig elszánt fogyókúrázók egyik éllovasa Lord Byron volt.
2012-01-27
Sok tizenéves, akinek gondja van az iskolában, otthon a szüleivel vagy a testvérével, ahhoz, hogy, bánatát vagy szomorúságát elfojtsa, meglepő dolgokhoz fordulnak. Sokan az étel megvonását gondolják a legjobb megoldásnak, bulimia, anorexia. De vannak olyan fiatalok, akik épp a mértéktelen evésben találják meg az enyhülést.
2011-04-07
A táplálkozási problémával küzdő tini nem ismeretlen fogalom napjainkban. Az ilyen zavarban szenvedők viselkedése is megváltozik, például egyes tinilányok esetében a hirtelen jött zsírfelesleg érzelmi hullámzást válthat ki, valamint evés után hánytatáshoz vezethet.
2011-03-11
A táplálkozási problémával küzdő tini nem ismeretlen fogalom napjainkban. Az ilyen zavarban szenvedők viselkedése is megváltozik, például egyes tinilányok esetében a hirtelen jött zsírfelesleg érzelmi hullámzást válthat ki, valamint evés után hánytatáshoz vezethet.
2011-03-10
Köztudott, hogy a média nap mint nap irreális szépséggel "bombázza" az embereket. Emellett azt is tudnod kell, hogy ezek teszik a legnagyobb hatást a rendszertelen étkezési szokásokra. De mi a különbség a hirdetések és a hírek között? És mit tudunk tenni ezzel a problémával kapcsolatban?
2011-02-09
Kate Moss? Nem. Cameron Diaz? Nem. Várjunk csak, ki is az a csaj a Jóbarátokban? Jennifer Aniston. Megvan, ő az. Úgy akarok kinézni, mint ő. – gondolta Dóra.
2010-08-14
Érezted már valaha, hogy rabja lettél egy íznek? Hogy mennyire szeretnél egy bizonyos kaját vacsira? Nos, akkor tudod, miről van szó. Bedobsz egyet a kedvenc cukorkáid közül a szádba, kikapcsolod a világot és kezdődhet a falás. Hát ez bizony bárkivel megeshet, nem kell ehhez elhízottnak vagy túlsúlyosnak lenni, lehet, hogy épp a legegészségesebb étrendeden dolgozol, mikor eltévedsz egy kicsit.
2010-06-30
<<  1 2 3  >>