Táplálkozás, táplálkozási zavar

#Táplálkozás #táplálkozási zavar

21 db cikk a témában

#táplálkozási rendellenesség
2011.03.10.

A tinédzserek táplálkozási rendellenességei 1.

A táplálkozási problémával küzdő tini nem ismeretlen fogalom napjainkban. Az ilyen zavarban szenvedők viselkedése is megváltozik, például egyes tinilányok esetében a hirtelen jött zsírfelesleg érzelmi hullámzást válthat ki, valamint evés után hánytatáshoz vezethet.

#táplálkozászavar
2010.04.01.

A táplálkozászavar egyre több nőt és lányt érint

A táplálkozászavarral kezeltek körében több mint 90 százalékot tesz ki a nők és lányok aránya – derül ki a németországi Baden-Würtenberg tartomány 2008-as nyilvántartásából. Mivel e tartományban átlagos a nők és férfiak aránya, a számok egész Európára kivetíthetők.

#étkezés
2009.11.10.

Zabálási kényszer

Vége az iskolának, hazaesel, kinyitod a hűtőt és felfalod, amit találsz. A diákok nagy részének ismerős lehet a sztori. Sokszor már nem is azért eszünk, mert éhesek vagyunk, hanem mert a szemünk kívánja. Nos, a falás, a mértéktelen és rendszertelen étkezés bizony súlyos kilókhoz vezethetnek. Most pedig tudjunk meg mindent erről az alattomos, de napjainkra szinte népbetegséggé lett szokásról.

#evés
2009.10.07.

Evési zavarok – a „zabálásról”

Sok ember küzd evési zavarokkal - például anorexiával vagy bulimiával, és ide tartozik az előbbiek ellentéte, a „túlevés” is. A nagy evők nem hánytatják meg magukat és nem szednek hashajtót, ezért könnyen túlsúlyossá válnak. Vajon mit tehet az, aki bekerül az ördögi körbe?

#falás
2009.09.12.

5 dolog, amit tudnod kell a falásról

Nos, mindannyian tudjuk milyen az, amikor nekiülünk, és válogatás nélkül falunk. Tömjük magunkba a mérhetetlen mennyiségű kaját, és közben nem is gondolunk arra, hogy ezzel szervezetünknek mekkora kárt okozunk.

#kővérség
2009.02.17.

Étkezési problémák

Az étkezési problémák kétfélék. Valaki vagy túl sokat, vagy túl keveset eszik. Előbbi kóros formája a bulimia, utóbbié az anorexia.