
Rántani való zöldségek
2025.06.19.
0 perces olvasási idő
Zöldségek az egészség fő forrásai - tartja a mondás. Mostani receptünkben tuti tippeket adunk arra, hogy hogyan készíts remek zöldséges ételeket.
Nyáron általában a könnyű ételeket érdemes fogyasztani, ráadásul a szervezet is ezt kívánja. A zöldségeknek pedig most van szezonja, ezért miért ne kötnéd össze a kellemeset a hasznossal? Ráadásul finom is.
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldség (burgyonya, ságarépa, kelkáposzta, padlizsán, patiszon, brokkoli)
- 15 dkg gluténmentes morzsa
- 20 dkg kukoricaliszt vagy rizsliszt
- só
- zsiradék a sütéshez
Hogyan készítsük el?
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és ízlés szerint daraboljuk. Enyhén sós vízben vagy csontlében megfőzzük. A főtt zöldséget kukoricalisztbe forgatjuk. Belemártjuk a 2 dl vízből és kukoricalisztből készült masszába, majd a gluténmentes morzsába forgatjuk. Bő forró zsiradékban pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánunk!
(KamaszPanasz)