/ RECEPTEK / Savanyú máj vashiányosokn...
  2013-11-16

Savanyú máj vashiányosoknak

Nehezen tudod elképzelni hogy milyen ízű lehet a savanyú máj? Készítsd el otthon egyszerűen ezt a ételkülönlegességet, győződj meg róla, hogy finom! Ajánljuk fogyasztását a vashiányosoknak és a teltebb alakra vágyóknak is.

- hirdetések -

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertésmáj
  • 50 dkg sertéscomb
  • 2 kg hagyma
  • zsír
  • 2 db babérlevél
  • pirospaprika
  • cukor
  • ecet

Elkészítés:

A húst felkockázzuk, és kb. 25 dkg zsíron fedő alatt pároljuk, só nélkül. A májat is felkockázzuk, félretesszük. A hagymát karikára vagdaljuk, és annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. A főzőlébe tegyük bele a babérlevelet, majd ha a hagyma megpuhult, sóval, cukorral és ecettel izesítsük. Ez idő alatt a hús is megpuhult, most tesszük rá a felkockázott májat, meghintjük pirospaprikával, és csak annyi ideig főzzük, hogy a máj megpuhuljon. Ha kész, ráöntjük a hagymás levet, összeforraljuk, és csak tálaláskor sózzuk, mert a máj egyébként megkeményedik. Köretnek kenyeret eszünk hozzá.
 
Nehézség: könnyű
 
Jó étvágyat!