spenó
#Receptek

Spenótleves vashiányosoknak

2013.12.01.
0 perces olvasási idő

A spenótfőzeléket mindenki ismeri, de mi a helyzet a spenótlevessel? Ez a leves méltatlanul van mellőzve a köztudatból. Alapanyaga, a spenót rengeteg vasat és vitamint tartalmaz, így fontos az egészséges étrend kialakításához. Kanalazzák alábbi levesünket a vashiányosok is!

Hozzávalók:

  • 25 dkg spenót
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál vaj vagy olaj
  • só, bors, reszelt szerecsendió ízles szerint

Elkészítés:

A spenótot megtisztítom, megmosom, majd 1l forrásban lévő vízben hagyom összeesni. A spenótot átszedem jeges vízbe. A főzőlevet nem öntöm ki!!! Az apróra vágott hagymát, fokhagymát a zsiradékon - kicsi víz hozzáadásával - megpárolom. H

ozzáadom a spenótot és a főzőlevet, és kb. 5 percig rotyogtatom. A levest pürésítem, ízesítem sóval, borssal, szerecsendióval. Ha nem találom elág sűrűnek, egy kanál étkezési keményítőt elkeverek kevés hideg vízzel, és a leveshez adom.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!