recept
#Receptek

Tepsis sült zöldségek füstölt sajtos mámorban liszt-és laktózrzékenyeknek

2009.10.31.
1 perces olvasási idő

Mai ínycsiklandó, egészséges egytálételünket lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Ráadásul igen könnyen és gyorsan elkészíthető! Fogyaszthatják liszt-és laktózérzékenyek, cukorbetegek, epebetegek és chronosok is.

Hozzávalók: Nehézség: könnyű

  • 20 dkg laskagomba
  • 2 db cukkini
  • 1 padlizsán
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4-5 paradicsom
  • 4 pár virsli
  • 20 dkg füstölt mozzarella
  • tengeri só
  • őrölt fekete bors
  • fokhagyma bors
  • 1-2 evőkanál, vegeta
  • 1 pohár víz

Elkészítése:

  • A zöldségeket megmossuk, a paradicsomot meghámozzuk.
  • A padlizsánt és a cukkinit hosszában félbevágjuk, majd kb. fél centis csíkokra aprítjuk.
  • A laskagombákat félbevágjuk, a vöröshagymát, a paradicsomot és a virslit felkarikázzuk. (Vagy minderre a kuktamunkára felkérünk valaki mást.)
  • A sütőt 200-220 fokra előmelegítjük
  • A zöldségeket és a virslit egy mély jénai tálba, vagy tepsibe tesszük, tengeri sóval, borssal, fokhagyma borssal, vegetával gazdagon meghintjük.
  • Az egészet összeforgatjuk, ráöntjük a pohár vizet és reszelt füstölt sajttal gondosan beborítjuk.
  • A tál vagy tepsi tetejét alufóliával lefedjük a 30-40 perces párolás alatt, majd az alufóliát levesszük, és addig sütjük, míg aranysárga koronaként rá nem szilárdul a sajt

Jó étvágyat kívánunk!