/ RECEPTEK / Sajtszószos spenót vashiá...
  2013-10-16

Sajtszószos spenót vashiányosoknak

Tedd izgalmassá sült húsaid ízvilágát egy kevéske sajtszószos spenóttal! Vashiányosoknak is nyugodt szívvel tálalhatod.

- hirdetések -

Hozzávalók:

  • 1 kg friss spenót
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg márványsajt
  • 2 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl fehérbor
  • 1,5 dl tejszín

Elkészítés:

A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A sajtot kis darabokra tördeljük/vagdaljuk.
A spenótot nedvesen tálba tesszük, és lefedve addig pároljuk, amíg a levelek éppen összeesnek. Lecsepegtetjük. A szószhoz felforrósítjuk a vajat, megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Belekeverjük a sajtot, és kevergetve felolvasztjuk. Lehúzzuk a tűzről. A tojássárgáját felverjük, összekeverjük a borral és a tejszínnel. Hozzáadjuk a sajthoz, a spenótra öntjük. Fehér, sült húsokhoz kínáljuk.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!

 

Receptek vashiányosoknak