/ RECEPTEK / Prágai sonkás szelet
  2013-08-14

Prágai sonkás szelet

Nyári estékre ideális az alábbi étel, finom és kihívásnak sem utolsó. Hízókúrázóknak ajánljuk.

- hirdetések -



Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 2 evőkanál vaj
  • 4 szelet sertéscomb (á 15 dkg)
  • 4 szelet prágai sonka

A panírozáshoz:

  • liszt
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • bőven olaj


     

Elkészítés:

A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A húst megmossuk, nagyon vékonyra kiverjük, sózzuk, borsozzuk.
A vajat felforrósítjuk, üvegesre pároljuk benne a hagymát. Sóval, borssal ízesítjük, és fedő alatt megpároljuk. A hússzeletekre ráfektetünk 1–1 szelet prágai sonkát, és ráhalmozzuk a gombát. Óvatosan összegöngyöljük, hústűvel (vagy fogvájóval) megtűzzük. A szokásos módon lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk, és bő, forró olajban kisütjük. A felesleges zsiradékot leitatjuk.Aranykrumpli körettel (receptjét lásd külön), friss salátával tálaljuk.

Nehézség: nehéz

Jó étvágyat!

 

 Receptek hízókúrázóknak