sült
#Receptek

Sült spenót vashiányosoknak

2018.08.18.
1 perces olvasási idő

Nyári vacsorát készítenél, de kifogytál az ötletekből? Készíts kímélő sült spenótot, melyet akár vashiányosok is fogyaszthatnak!

Hozzávalók:spenót

  • 200 g fõtt sonka
  • 900 g fagyasztott spenót
  • 6 tojás
  • 100 g parmezán (frissen reszelt)
  • 10 púpos evõkanál zabpehely
  • 2 evõkanál vaj
  • 2 vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió

A salátához:

  • 3 nagyobb paradicsom
  • 400 g mozzarella
  • 5 evõkanál olívaolaj
  • 3 evõkanál vörösborecet
  • 1/2 csokor bazsalikom
  • bors

Elkészítés:

A fõtt sonkát és az apró kockára vágott vöröshagymát dinszteljük meg a vajban. Nyomjuk hozzá a fokhagymát, majd adjuk hozzá a spenótot, és olvasszuk fel (közben kevergessük meg). A tojást a zabpehellyel és a parmezánnal verjük habosra, öntsük a spenótra, és az egészet ízesítsük a fûszerekkel.
Egy sütõlapot alaposan vajazzunk ki, szórjuk meg a zabpehellyel és simítsuk rá a spenótos masszát. Szórjunk a tetejére vajforgácsot, és elõmelegített sütõben, 200 °C-on süssük kb. 30 percig.

Közben mossuk meg a paradicsomot és a mozzarellával együtt szeleteljük fel. A paradicsomés mozzarellakarikákkal felváltva rakjunk körbe egy nagy tányért, és 20 percre tegyük a hûtõszekrénybe. Az öntethez keverjük össze az ecetet a sóval, majd apránként, folyamatos keverés mellett (habverõvel) dolgozzuk hozzá az olajat. A sûrû mártással öntözzük meg a paradicsomot és a mozzarellát. Ha a spenót kissé kihûlt, daraboljuk fel. A salátával tálaljuk. Könnyû, olasz vörösbor illik hozzá.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!