/ RECEPTEK / Székely almás hús epebete...
  2013-06-28

Székely almás hús epebetegeknek

Szeretnél különleges ízeket kipróbálni? Nincs újabb ötleted a családi ebédekhez? Segítünk: íme egy ízletes recept sertés karajból, amit az epebetegeknek is ajánlunk.

- hirdetések -

Hozzávalók:

  • 40 dkg sovány, kicsontozott sertéskaraj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 jonatánalma
  • 1/2 dl húsleves, kockából
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem

Elkészítés:

A húsról minden zsiradékot leszedünk. Sóval, kevés fehér borssal bedörzsöljük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Megforrósítjuk a vajat, mindkét oldalon megpirítjuk benne a húst. A húst kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt vajon üvegesre pároljuk a hagymát. Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, hozzáadjuk a hagymához, és felöntjük a levessel (vagy vízzel). Visszatesszük a húst, és fedővel lefedve 5 perc alatt összepároljuk. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Héjában főtt burgonya illik hozzá.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!
 

 Még több recept epebetegeknek