/ RECEPTEK / Részeges hal cukorbetegek...
  2009-04-04

Részeges hal cukorbetegeknek

Bár a neve mókás, az íze annál jobb! Cukorbetegek is nyugodtan kipróbálhatják alábbi receptünket, mert most külön rájuk gondoltunk.

- hirdetések -

Hozzávalók:

  • 4 szelet ponty
  • 5 dkg liszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1/2 evőkanál olaj
  • 3 dkg margarin
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 0,5 dl bor
  • 1 babérlevél

Elkészítés:

A halszeleteket megmossuk, jól besózzuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A halat paprikás lisztben megforgatjuk, és kevés felhevített olajban mindkét oldalát hirtelen megsütjük.

Az apróra vágott vöröshagymát felolvasztott margarinban aranysárgára pirítjuk, borral felöntjük. Babérlevéllel, őrölt borssal, mustárral ízesítjük, majd az elősütött halakat beletéve, félig lefedve körülbelül 15 percig pároljuk.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat kívánunk!