/ RECEPTEK / Csalamádé
  2012-08-30

Csalamádé

Keringési problémákkal küzdőknek, és mindenkinek, aki szereti a főfogások mellé a kellemesen savanykás ízeket. Nem is beszélve az így könnyen beszerezhető c-vitaminról... Hogyn készíts ebéded vagy vacsorád mellé ínycsiklandozó köretet? Íme egy tuti recept!

Nehézség: közepes

Hozzávalók:

  • másfél kg paprika
  • másfél kg uborka
  • másfél kg káposzta
  • 1 kg hagyma
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg só
  • 2 dl 20%-os ecet
  • kis kanál szalicil

Hogyan készítsük el a csalamádét?

A káposztát félbehasítjuk, torzsáját kivágjuk, külső leveleit lefejtjük. A paprikát is alaposan megmossuk, kivágjuk a magházat és vékonyan felkarikázzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákat vágunk, legjobb mindezt zöldséggyalunk megtenni.. Az uborkát alaposan megmossuk. Ezeket a zöldségeket vékonyan fölszeleteljük. Összekeverjük a fűszerekkel, 24-48 órán át állni hagyjuk. Közben többször átkeverjük, majd üvegekbe rakjuk.

Még ne zárjuk le, csak fedjük le. 8 óra múlva, amikor a levet a zöldség már jól beszívta, rázogassuk meg, hogy ne maradjon levegős. Ha kell, utánatöltünk még levet, majd szorosan lezárjuk.

Készíts savanyúságot télire: a csalamádé

Jó étvágyat kívánunk!