/ RECEPTEK / Gomba tejfölös-sajtos már...
  2009-02-27

Gomba tejfölös-sajtos mártásban

Sajt, gomba, tejföl. Ezen trió alkalmazása mindig is valami nagyon finomat tartogat számunkra. Íme hát egy recept, melyet direkt cukorbetegekre szabtunk. De fogyaszthatják azok is, akik szeretik a különlegességeket.

- hirdetések -

Hozzávalók:

  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 2 dl tej
  • 2 dkg vaj
  • 2 dkg liszt
  • 25 dkg trappista sajt
  • 1 dl tejföl
  • őrölt bors
  • petrezselyem zöldje

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, megsózzuk és zsírjára sütjük, közben néhányszor megkeverjük. A megolvasztott vajon a lisztet aranysárgára pirítjuk.

Lehúzzuk a tűzrõl, hozzáadjuk a tejet, és sűrű masszát fõzünk belõle. A tűzrõl levéve hozzáadjuk a gombát, a reszelt sajtot, a tejfölt. Õrölt borssal ízesítjük, apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük, és melegen tálaljuk. Párolt rizst vagy fõtt tésztát kínálhatunk mellé.

Jó étvágyat kívánunk!