/ RECEPTEK / Szárnyas cukkini gyomorfe...
  2013-06-19

Szárnyas cukkini gyomorfekélyeseknek

A nagy nyári melegben ki ne vágyna gyorsan és könnyen elkészíthető, frissítő, könnyű ételre? Próbáld ki receptünket, hidd el, nem fogsz csalódni! Fogyasszák bátran az allergiások, az epebetegek és a gyomorfekélyesek is.

- hirdetések -

 

Hozzávalók:

  • 2 db cukkini
  • 2 db csirkemell
  • petrezselyem
  • olívaolaj
  • 10 dkg sajt
  • tej
  • liszt
  • bors
  • ételízesítő

 

Elkészítése:

 

  • A cukkínit megmossuk, felkarikázzuk ésenyhén megszórjuk ételízesítővel. Serpenyőbe tesszük és kevés vízzel megpároljuk.
  • A csíkokra vágott húst pici olívaolajon hirtelen megpirítjuk, sóval, borssal fűszerezzük.
  • A tejből, lisztből, sajtból mártást készítünk, belekeverjük az aprór vágott petrezselyem zöldet, és a felét összekeverjük a hússal.
  • Kivajazott, hőálló tálba tesszük a cukkíni felét, ráöntjük a húst, mjd beborítjuk a cukkíni másik felével.
  • A tetejét a maradék sajtmártásal meglocsoljuk, megszórjuk reszelt sajttal és pirosra sütjük.

    Nehézség: könnyű

Még több recept