recept
#Receptek

Márványsajtos hagymakrémleves csontritkulásosoknak

2009.11.18.
1 perces olvasási idő

A különféle hagymakrémlevesek nálunk is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Kóstold meg márványsajtos változatunkat, hidd el, megéri!

Hozzávalók:

hagyma

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 erőleveskocka
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál burgonyapehely
  • 2 dl tejszín
  • só, fehér bors
  • szerecsendió
  • 12-15 dkg márványsajt
  • petrezselyemzöld

Elkészítése:

  • A vöröshagymát, az újhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát és a fokhagymát apró kockákra, az újhagymát 10-15 cm-es zöldjével együtt karikákra vágjuk.
  • A forró olajban üvegesre fonnyasztjuk a hagymaféléket, megszórjuk az elmorzsolt erőleveskockákkal, felöntjük a tejjel és 1/2 liter vízzel, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön vajpuhára pároljuk (25-30 perc).
  • Lehúzzuk a tűzről a levest, belekeverjük a burgonyapelyhet, 1 percig pihentetjük, aztán botmixerrel az egészet péppé turmixoljuk.
  • Hozzáadjuk a tejszínt, utánasózzuk, fehér borssal és egy kevés frissen reszelt szerecsendióval illatosítjuk, végül visszatesszük a tűzre, és éppen csak felforraljuk.
  • A márványsajtot kisebb darabokra tördeljük, nagy részét belekeverjük a levesbe, a maradékot pedig a tányérokba szedett leves tetejére szórjuk.
  • Apróra vágott petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk. Kínálhatjuk pirított zsemlekockákkal vagy levesgyönggyel.

Jó étvágyat kívánunk!

Nehézség: közepes