/ RECEPTEK / Diós vagy mandulás félhol...
  2009-10-17

Diós vagy mandulás félhold lisztérzékenyeknek

Nincs aki ne ismerné, vagy ne evett volna a Nagyi hagyományos receptje alapján készült diós vagy mandulás félholdjából. Mi a receptet egy kis módosítással lisztérzékenyek számára is fogyaszthatóvá tettük.

- hirdetések -

Hozzávalók:                                 Nehézség: (könnyű)

  • 10 dkg rizsliszt
  • 5 dkg gluténmentes liszt
  • 5 dkg galuska liszt
  • 15 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg dió/mandula
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 egész tojás
  • 1 tojás sárgája
  • esetleg: kevés citromlé, tejföl

 Elkészítése:

  • A porcukrot és a margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, az egész tojást és a vaníliás cukrot.
  • Összegyúrjuk (ha nagyon kemény, kevés citromlével és tejföllel lazíthatjuk), majd pihentetjük.
  • Pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk belőle
  • a tojás sárgájával megkenjük, a dióval vagy mandulával megszórjuk és megsütjük.
  • Még langyosan porcukorban megforgatjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 

Receptek lisztérzékenyeknek