DIY
#Ezt látnod kell

Csempéssz őszi hangulatot a lakásba - DIY ötletek!

2022.10.30.
1 perces olvasási idő

Amikor hűvösre fordul az időjárás, megcsappannak a szabadtéri programlehetőségek. Ilyenkor előtérbe kerülnek az otthon melegében végezhető tevékenységek, például a kreatív, kézműves dekorációk készítése. Íme, 4 szuper ötlet, amikhez csak egy-egy befőttes üvegre lesz szükséged, mégis gyorsan őszi hangulatot varázsolhatsz a szobádba.

1. Különleges mécsestartó a természet kincseivel

Vegyél néhány különlegesebb formájú üres befőttes üveget (ilyen minden háztartásban van, biztos nálatok is akad néhány), szerezz be néhány mécsest, gyűjts melléjük teréseket, faágakat, színes leveleket - ami tetszik. Ezután tölts vizet az üvegekbe, helyezd el a terméseket és tedd a víz felszínére a mécseseket. Igazán hangulatos esti fényeket kreálhatsz csupán néhány percnyi munkával!

őszi hangulat

2. Szedd össze az őszi terméseket

A parkban, az erdőben, az út szélén - ősszel mindenhol találhatsz terméseket, amik igazán jól mutatnak dekorációként is. Szórj az üvegek aljára néhány maréknyi makkot, apró tobozt, kukoricát, gesztenyét vagy bármi egyebet, és helyezz rájuk egy-egy gyertyát. Ugye, milyen jól néz ki?

ősz

3. A tobozok új arca

A fenyőtobozokat számtalan módon fel lehet használni a lakás dekorálásához. A klasszikus ötleteken túl azonban léteznek egészen különleges megoldások is, ilyen az alábbi üvegdísz is:

toboz

4. Egy kis halloween hangulat?

Bár hazánkban nincs hagyománya a halloween körüli szokásoknak, az utóbbi években egyre népszerűbbek a kifaragott tökök, a denevéres dekorációk. Befőttes üvegből ezeket is egyszerűen elkészítheted. Csupán némi krepp papírra, ragasztóra, filctollra és mécsesre lesz szükséged. Mutatunk két példát, ám a megoldások tárháza végtelen:

halloween

(KamaszPanasz - Pinterest)