/ BETEGSÉGEK / stressz

BETEGSÉGEK stressz kategória (190)

A „mindent a szépségért és a vonzó külsőért” jelmondatot mindeddig szinte kizárólag a nőkkel hozták összefüggésbe, ám a jelek arra utalnak, hogy a férfiak is nyakig benne vannak. A táplálkozási zavarokkal küzdő tizenéves fiúk száma napjainkban drasztikusan nő.
2010-07-30
"Jobban járnék, ha nem szednék minden megfázásra, betegségre tablettákat, mert mindig úgy érzem, hogy nélküle is meg tudok küzdeni a betegséggel. A kérdésem, hogy a gyógyszerszedésnek milyen előnyei és hátrányai vannak." A KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.
2010-07-28
Amikor az időjárás melegebbre fordul, mindenki szeretne a víz körül lenni. Az uszodában vagy a strandon fetrengeni, ugyanis a víz az egyetlen nyáron, amely felveheti a versenyt a nagy meleggel! Sajnos, általában az emberek többsége csak jól érzi magát, és azon kívül, hogy vet egy pillantást a vízi mentőre, nem is törődik a biztonsággal, pedig nem ártana. Az 5 és 24 éves fiatalok körében ugyanis a vízbe fulladás a második leggyakoribb halálok.
2010-07-21
"Tisztelt Doktornő! Van egy ismerősöm, 12 éves, és egy számítógépes játék rabja lett. Biztosan függő (beteg), nagyon megváltozott a személyisége. Azt szeretném megkérdezni, hogy mivel tudnék segíteni és változtatni a helyzeten? Agresszív ha a számítógépéhez közeledem, nekiesik a szüleinek, ha kikapcsolják a gépét." A KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.
2010-07-15
Egy-egy rangos sportesemény döntője kapcsán a kevésbé elhivatott és a vérbeli szurkolók egyaránt felfokozott kedélyállapotba kerülnek. Ez a stresszhormonok termelésének növekedésén keresztül megváltoztatja az egyének pszichikai és fizikai állapotát, illetve a napi szokások átalakulása hozzájárul a mindennapi élet felborulásához.
2010-06-29
A reumás láz nevű súlyos megbetegedés a szívet, az ízületeket, az idegrendszert és a bőrt érintheti. Napjainkban szerencsére egyre ritkábban fordul elő. A betegség leggyakrabban kamaszkorban - 6-15 év körül - lép fel, mindkét nemben egyforma gyakorisággal.
2010-06-14
Egy amerikai tini majdnem négy hónapig élt szív nélkül, úgy, hogy a szükséges szívátültetésig mesterséges vér-pumpáló készülék tartotta életben.
2010-05-13
Tizenhárom éves öcsém gyógyszereket szed depresszió és figyelemhiányosság (ADD) ellen. Nekem úgy rémlik, mielőtt elkezdte szedni őket, sose volt depressziós.
2010-05-04
Van egy nyomós indokunk, miért kellene lehámoznod magad a tévéről: a túl sok tévézés ugyanis a magas koleszterinszinttel hozható kapcsolatba. Egy kutatás bizonyította, hogy a napi tévézés mennyisége a magas koleszterinszint egyik előidézője lehet.
2010-05-02
A tévénézés ártalmas az egészségre: minden televízió előtt töltött óra növeli a halálos szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának, valamint az infarktus és agyvérzés előfordulásának kockázatát.
2010-04-28
Az athlete’s heart, vagyis sportszív megnevezése már több, mint 100 évvel ezelőtt is ismert volt. Elsőként 1892-ben Sir William Osler írta le fogalmát, gyakorlati megismerését azonban csak az elmúlt évtizedekben bekövetkezett technikai fejlődés tette lehetővé.
2010-03-03
Több ártalmatlan orvosi tévhit és féligazság kering a köztudatban, ám vannak olyanok is, melyeket még a dokik is elhisznek. Itt az idő lerántani a leplet ezekről.
2010-02-26
Most hogy James Cameron filmje, az Avatar bevételi rekordokat döntöget, egyre inkább előtérbe kerül a 3D-s mozi, és valószínűleg a jövőben egyre több 3 dimenziós film fog készülni. A 2010-es évi Consumer Electronics Show nevű rendezvényen számos olyan multimédiás eszközt mutattak be, melyek támogatják a 3D-s alkalmazásokat, köztük játékokat, melyekhez egy kényelmes 3d-s szemüveg van mellékelve kellékként.
2010-02-25
A kamaszok közül sajnos nagyon sokan öngyilkossági kísérlettel próbálják felhívni magukra a környezet figyelmét. Ezek közül a gyógyszerrel elkövetett mérgezés a leggyakoribb. Mik a tünetek és hogyan segíthetsz?
2010-02-10
Biztosan láttál már olyan TV sorozatokat mint a Dr. House, vagy Vészhelyzet. Ezeket sokan szeretjük, viszont ha arra kerül a sor, hogy kés alá kell feküdjünk, még a gondolattól is ódzkodunk. Kevesebbet szeretnél stresszelni műtét előtt? Ebből a cikkből megtudhatod, hogy mit kell tenned!
2010-01-07
<<  1 ... 9 10 11 12 13  >>