/ BETEGSÉGEK / stressz

BETEGSÉGEK stressz kategória (199)

Habár minden tinédzserre másképpen van hatással, a mániás depressziónak mégis vannak jellemző jelei. A bipoláris zavar egy mentális betegség, melyben a tünetek a hangulatingadozással változnak mániás és depresszív fázis között, a betegek hol súlyos mélypontokat, hol feldobottságot élnek át.
2011-04-11
Néhány diák nyugtatóktól lett rosszul az iskolában - sajnos egyre gyakrabban fordul elő a híradásokban a kisgyerekek begyógyszerezéséről szóló eset. A WEBBeteg, egy konkrét pécsi történet okán kérdezte Dr. Ács Gábor oxyológust a gyógyszerek veszélyeiről.
2011-02-12
Egyes tanulmányok szerint a Facebook sok modern problémáért okolható, mint például: megrövidült koncentrációs idő, félszavakban történő beszéd alkalmazásának megugrása, mely bosszantó tud lenni, valamint a magánéletről alkotott képünk megváltozását okozza.
2010-12-19
Az agyi károsodás nagyon ijesztően hangzik. Agyunk nagyon sokféle sérülésre érzékeny lehet.
2010-11-19
Fáj a fejed, a karod, a lábad, és minden izmod, amely csak létezik. Egyik pillanatba meleged van, másikban pedig majd meg fagysz. Kapar a torkod, és folyamatosan köhögnöd kell. Nos, valószínű, hogy téged az influenza döntött le a lábadról.
2010-11-13
Az őszi-téli időszakban a közösségbe kerülő gyermekek gyakran panaszkodnak fülfájásra. A fülgyulladással kapcsolatban dr. Csányi Mártát, a Budai Allergiaközpont fül-orr-gégész orvosát kérdeztük.
2010-10-05
Nemcsak a felnőtteket, az idős emberek veszélyezteti ez a gyakori sérülés, sajnos a gyerekek sincsenek biztonságban. Bár tény és való, hogy a kisgyermekeknél és a kamaszoknál, a szívroham kockázata elég kicsi, mégis nemrég egyetlen környékről 9 gyermek-szívrohamról számoltak be mindössze egyetlen hónap alatt.
2010-09-23
A számítógép amellett, hogy megkönnyíti életünket könnyen rabságba is ejt. A monitor előtt töltött aránytalanul nagy idő miatt egyre nő a számítógép- és internet-függők, valamint a magatartási zavarokkal küzdők száma. Ráadásul az agyadban is változásokat okoz.
2010-08-21
A tömegszörfözés egyre népszerűbbé vált a zenei fesztiválok esetében, de sajnos komolyabb balesetek forrásává is válhat. Egyeseknél a tömegszörfözés, a pogó és a színpadmászás a zenei fesztiválok szerves részévé váltak, és nem is számolnak a rizikókkal. Ezzel ellentétben, mások számára ez egy veszélyes és antiszociális tevékenység, ami mind a tömeget, mind a „szörfözőt” komolyan veszélyezteti. (A tömegszörfözés az, amikor valakit a tömeg a kezeivel emel mindenki fölé.)
2010-08-08
A „mindent a szépségért és a vonzó külsőért” jelmondatot mindeddig szinte kizárólag a nőkkel hozták összefüggésbe, ám a jelek arra utalnak, hogy a férfiak is nyakig benne vannak. A táplálkozási zavarokkal küzdő tizenéves fiúk száma napjainkban drasztikusan nő.
2010-07-30
"Jobban járnék, ha nem szednék minden megfázásra, betegségre tablettákat, mert mindig úgy érzem, hogy nélküle is meg tudok küzdeni a betegséggel. A kérdésem, hogy a gyógyszerszedésnek milyen előnyei és hátrányai vannak." A KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.
2010-07-28
Amikor az időjárás melegebbre fordul, mindenki szeretne a víz körül lenni. Az uszodában vagy a strandon fetrengeni, ugyanis a víz az egyetlen nyáron, amely felveheti a versenyt a nagy meleggel! Sajnos, általában az emberek többsége csak jól érzi magát, és azon kívül, hogy vet egy pillantást a vízi mentőre, nem is törődik a biztonsággal, pedig nem ártana. Az 5 és 24 éves fiatalok körében ugyanis a vízbe fulladás a második leggyakoribb halálok.
2010-07-21
"Tisztelt Doktornő! Van egy ismerősöm, 12 éves, és egy számítógépes játék rabja lett. Biztosan függő (beteg), nagyon megváltozott a személyisége. Azt szeretném megkérdezni, hogy mivel tudnék segíteni és változtatni a helyzeten? Agresszív ha a számítógépéhez közeledem, nekiesik a szüleinek, ha kikapcsolják a gépét." A KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.
2010-07-15
Egy-egy rangos sportesemény döntője kapcsán a kevésbé elhivatott és a vérbeli szurkolók egyaránt felfokozott kedélyállapotba kerülnek. Ez a stresszhormonok termelésének növekedésén keresztül megváltoztatja az egyének pszichikai és fizikai állapotát, illetve a napi szokások átalakulása hozzájárul a mindennapi élet felborulásához.
2010-06-29
A reumás láz nevű súlyos megbetegedés a szívet, az ízületeket, az idegrendszert és a bőrt érintheti. Napjainkban szerencsére egyre ritkábban fordul elő. A betegség leggyakrabban kamaszkorban - 6-15 év körül - lép fel, mindkét nemben egyforma gyakorisággal.
2010-06-14
<<  1 ... 9 10 11 12 13 14  >>