pánik
#Betegségek

Hallucinálok a hatéves énemről

2012.01.03.
1 perces olvasási idő

19 éves lány vagyok, és elkezdtem hallucinálni a 6 éves énemről. Arra tudom visszavezetni, hogy a terápia egyik alkalmával, amikor relaxáltam a terapeutámmal, egy rétet kellett elképzelnem a 6 éves énemmel. (Szorongás és pánikroham miatt jártam terápiára.)

A relaxáció után pánikroham jött rám, de sikerült lenyugodnom. Azóta viszont többször magam előtt látom a gyermekkori énemet. Nem létesít velem kapcsolatot, inkább csak némán tengődik mellettem.

A terapeutámhoz nem tudok fordulni, mert elköltözött, csak egy év múlva tér vissza, és nem szeretném ezzel zaklatni. Új terapeutát semmiképp sem szeretnék... Elmúlhat idővel? Kicsit aggódom, mert elég ijesztő tud lenni. Köszönöm a választ!

Kedves Levélíró!

Mindenképpen azt javasolnám, hogy keress egy új terapeutát, ha ijesztőnek érzed ezt a helyzetet.

Az, hogy magad előtt látod a 6 éves énedet, önmagában lehet akár egy emlékkép is, de így, ahogy írod, hogy pánikrohamod is kapcsolódik a rétes képhez és nem létesít veled kapcsolatot, nagyon úgy tűnik számomra, mintha a terápiád nem zárult volna le, és megoldatlan dolgok lennének benned a 6 éves kori éneddel kapcsolatban. Mintha felmerülne, hogy dolgotok lehet még egymással. Érdemes lenne folytatnod a terápiát valaki mással!

Minden jót!

Pyreschitz Anna, pszichológus