Anyagcsere lassulás! Köröm+Haj

2011.03.04.
Kedves Dr. Nő!
Azt vettem észre, hogy a körmöm és a hajam növekedése is drasztikusan lelassult..
Mialatt a 2010-es évben 1 hét alatt már olyan hosszúra megnőtt a körmöm, hogy beleakadt mindenbe, így most 2 hete még negyede akkorára (tehát látványosan) sem nőtt meg, mint máskor egy hét alatt már vágni kell.
Az lenne a kérdésem, hogy valóban összefügg-e a haj-, körömnövekedés az anyagcserével?
Ha igen, mit tehetnék hogy felgyorsítsam?
Eldöntöttem, hogy hosszú hajat szeretnék növeszteni, de így hogy én hülye levágtam és még az anyagcserém is le van lassulva, nagyon nehéz dolgom lesz...
Ha esetleg még az anyagcsere-gyorsító tippeken kívül még hajnövés-gyorsító eszménnyel, módszerekkel is rendelkezik, kérem ossza meg velem, minden tiszteletemet az ön tanácsainak betartására szentelem!
Tisztelettel és köszönettel: Róbert

Szakértőnk válasza a Anyagcsere lassulás! Köröm+Haj kérdésre

Kedves Róbert!

Az anyagcsere lassulásának azért lennének egyéb jelei is, tehát összességében is levert, kedvetlen lennél, esetleg lassú, fázékony, nőne a súlyod stb. Azt javaslom, hogy próbálj nagyon figyelni a kiegynesúlyozott étkezésre (sok zöldség és gyümölcs, lehetőleg nyersen), illetve nem ártana multivitamint szedned. Igyekezz minél kíméletesebben bánni a hajaddal ill fejbőröddel (nem túl gyakori hajmosás, nem túl forró levegővel szárítás) és minden nap masszírozd át a fejbőrödet. A keringés felgyorsulása jót fog tenni a hajad növekedésének. Emellett fogyassz sok vizet (napi 1.5-2 litert). Amennyiben feltűnően lassan nő a hajad, bőrgyógyászati vizsgálat is javasolt lenne az esetleges fejbőrbetegség kizárására.

Minden jót:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor