Pattanásos bőr

2011.02.03.
Tisztelt Doktornő/Úr!
21 éves vagyok, és elég régóta szenvedek már a pattanásos bőrömmel. Millió dolgot kipróbáltam már: kozmetikushoz jártam havonta, aole vera gélt, Duac gélt, különböző arclemosókat, tonikokat és nem gyógyszertári krémeket. A Duac gél nagyon kiszárította a bőrömet, ezért abbahagytam a használatát.
Mostanában a nyakamon vannak gyulladt pattanások és hegek, az arcomon mostmár inkább csak mitteszerek, a homlokomon szinte semmi. A bőrgyógyász felírta a Skinoren krémet, valamint arcvizet és cinkes rázókeveréket. A Skinorent reggel használom, a rázókeveréket pedig éjszakára. Az arcvizet tisztítás céljára, tonik helyett. Nem tudom, az mennyiben befolyásolja a javulást.
Mennyire hatásosak ezek a készítmények? Tényleg eltűnnek majd a hegek végleg?
Arra is gondoltam, hogy elkezdek szedni C-vitamin+cink tablettát, valamint illatmentes szappannal tisztítom a bőröm. Ezek jót tennének?
Továbbá még azt szeretném megkérdezni, hogy a Bioptron lámpa mennyire lenne jó hatással a bőrőmre?
A válaszokat előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Kitti

Szakértőnk válasza a Pattanásos bőr kérdésre

Kedves Kitti!

A hegeket sajnos nemigen lehet eltüntetni, legalábbis teljesen. Erre a célra én a Contractubex gélt ajánlanám, illetve ha ez nem használ, akkor szóba jöhet a hegek fénykezelése is (erről sok információt találhatsz az interneten). A mostani pattanásaid kezelésére a Skinoren krém jó választás. Emellett fontos lenne az is, hogy ne piszkáld, nyomkodd őket. Gondolom, ezt a legnehezebb megállni Az is lényeges volna, hogy mitől jelennek meg újabb és újabb pattanások. Egy laborvizsgálat nem ártana és azt is javaslom, hogy keress fel nőgyógyászt. Hormonális eltérés is állhat a háttérben, és ez adott esetben gyógyszeresen is kezelhető lehet.

A Bioptron lámpával nekem nincsen személyes tapasztalatom, de a környezetemben csupa jót hallottam róla. Ha van módod arra, hogy használd, akkor mindenképpen javaslom.

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor