skinoren krém

2010.09.20.
Tisztelt Dr. Nő!

17 éves lány vagyok, egy ideje bőrproblémákkal küzködtem (akne), amiatt bőrgyógyász által fogamzásgátlót és Roaccutánt használtam és ezek mellett esténként Skinoren krémet.

A gógyszereket már fél éve nem szedem , és a skinorent a gyógyszer elkezdése óta minden este használom, a bőrőm teljesen kitisztult csak foltok maradtak a pattanások után. Most csak pár pattanáshoz hasonló kissebb piros valami van az arcomon, ami pár napon belül el is tűnik.

A kérdés az lenne (mivel elfogyott a krém), hogy szükséges-e használnom továbbra is? ha abbahagyom nem lesz nagyobb az esélye hogy visszajönnek a pattanások?vagy egyáltalán egy Roa-s kezelés után mennyi esély van erre?

A választ és a segitséget előre is nagyon köszönöm :)

Üdv.
Erika

Szakértőnk válasza a skinoren krém kérdésre

Kedves Erika!

A betegek nagy részénél egy kúra Roaccutan megoldja a pattanásos bőr problémáját, ezt a későbbiekben valószínűleg nem kell már szedned. Mivel a Skinoren krémet csak az érintett bőrfelületen (vagyis a pattanásokon) kell alkalmazni, ezért én nem tartom fontosnak a további rendszeres használatát. Ha odafigyelsz a megfelelő bőrápolásra, akkor valószínűleg nem lesznek újabb pattanásaid.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor