Vastagabb bőr lehet az arcon?

2010.09.15.
Tisztelt Dr. nŐ!
Amikor hazafele megyek a buszon, (és sok más helyen és időben is) a kezemen lévő bőr látványával próbálok megbarátkozni olvasás közben, mert a 17 éves korom utsó 3 évében egyre vékonyabb a kezemen a bőr, egyre jobban elernyed, ráncos és az ereim emiatt állandóan kidagadnak, tehát összességében olyan a kezem mint egy 70 éves öregemberé (legalábbis már látom a jövőm, hogy nekem is olyan lesz, meg már most olyan).

Próbálom megfejteni mitől nem feszes már úgy mint 3 éve, (hisz az nem sok idő, főleg azt hallván hogy csak 30 éves kortól jelenhetnének meg az öregedési ráncok)...

És a szemem alatt is ugyanez a helyzet, nem az a bajom hogy kék mindíg(pedig általába eleget alszok), mert abba már beletörődtem, na de még az, hogy az a szemem alatti bőr is vékonyodik el, és szinte különválik az arcbőrömtől, na az már sok :S

Vajon az, ha az étrendemben a legtöbb előfordulása a szénhidrátnak van, annak lehet köze ehez?

Bármivel is próbálok hízni nem sikerül..
Nem tudna tanácsot adni, hogyan lehet megvastagítani a bőrt az arcon és a kézen?

Ezt úgy értem hogy mondjuk hájréteget "aláhízni" a bőr alá, hogy kitöltse azt?

Már szinte azt szeretném hogy "vastag bőr legyen a képemen" csakhogy teltebb és egészségesebb legyen..

Köszönöm szépen előre is a válaszát!
Tisztelettel: Róbert

Szakértőnk válasza a Vastagabb bőr lehet az arcon? kérdésre

Kedves Róbert!

Sajnos nem írtál arról, hogy hány kiló vagy, változott-e a testsúlyod az utóbbi időben. Jelentősebb fogyás után előfordulhat, hogy az ember bőre egy pár számmal nagyobb marad. Persze idővel húzódik vissza valamelyest, de sokszor így is lazább. A hideg-meleg váltózuhany esetleg hatékony lehet, hiszen növeli a bőr rugalmasságát. Emellett azt gyanítom, hogy ahogy írod is, kellene híznod egy kicsit. Ezáltal kitelne az arcod is.

Javaslom, hogy iktass be az életedbe könnyebb, de rendszeres testedzést. Fogyassz elegendő folyadékot, lehetőleg vizet. Esetleg szedj multivitamint, ez az étvágyadon is javíthat. A szem alatti sötét karikák utalhatnak vashiányra is, habár ez nőknél gyakoribb. Ettől függetlenül egy laborvizsgálat nem árhat.

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor