Lássuk csak

2013.11.13.
Volna néhány kérdésem úgy orvosi, mint pszichológiai tekintetben.
1. Hogyan tüntethetném el a testszőrzetemet a mellkasomról? Valóban léeznek olyan férfiak, akiknek nincs mellszőrzetük, vagy ők is csak eltüntetik onnan?
2. Milyen gyakorlatokat lenne érdemes elvégeznem ahhoz, hogy sportos testalkatom legyen? van egy kevés pocakom, és nem eléggé széles a vállam. Úgy tudom, hogy ha van alapanyag - jelen esetben a has - , akkor szálkásítani kell, bármit is jelentsen ez, mert én nem tudom. Gondolom az otthoni reggeli felülések, továbbá fekvőtámaszok stb segítségével nem tehetek szert egykönnyen látható izomzatra. Nem akarom kigyúrni magam, és valamiért taszítanak az edzőtermek, így nem szívesen mennék oda. A személyi edző pedig nem tudom, mennyibe kerülhet, de egyetemistaként nem hinném, hogy megengedhetem magamnak. Esetleg ha összebarátkoznék valamelyikkel, csak hát nincs sok iőm rá.
3. Miért hámlik a bőr a tenyeremen és a talpamon, miután fürdök vagy tusolok?
Egyelőre ennyi, várom válaszotokat : )

Szakértőnk válasza a Lássuk csak kérdésre

Kedves Levélíró!

1. Alkat kérdése is, hogy melyik férfi mennyire szőrös. A mellkas szőrtelenítésének legegyszerűbb módja a borotválás, ha bátrabb vagy, akkor a gyantázás (ez sokkal tartósabb).

2. Olyan gyakorlatokat válassz, amik nagy izomtömegeket mozgatnak meg, ezáltal sok kalóriát égetnek el. Tehát fuss, kocogj, focizz, ússz, stb. Az izmok lokális formázására remek lehetőség a hasprés vagy felülés (ennek számtalan módozata van). A vállöv és karok edzésében nagy segítséget jelenthet néhány súlyzó (akár ami bokára vagy csuklóra rögzíthető). Biztos vagyok benne, hogy az interneten találsz edzésterveket is, így egyáltalán nem kell edzőterembe menned. A fő a fokozatosság, emellett sok kitartás is szükségeltetik ahhoz, hogy valódi eredményt érj el. A saját súllyal végzett gyakorlatok is nagyon hasznosak!

3. Nem tudom. Ha ez a panasz nem szűnik meg akkor sem, ha zsíros kézkrémet használsz, akkor menj el bőrgyógyászhoz.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor