Bajuszbaj

2012.04.14.
Tisztelt Szakértő!
14 éves sötétbarna hajú lány vagyok. Az a problémám, hogy a szám fölött évek óta van egy apró szőrökből álló bajusz ami miatt csúfolnak és nagyon zavar. A szüleim teljesen ellene vannak a szőrtelenítésnek de engem nagyon zavar. Mit tegyek? Nem merem leborotválni mert félek hogy sokkal erősebben fog visszanőni. Nagyon erősen látszik mert fehér bőrű vagyok és nagyon-nagyon zavar. Szüleimnek hogy mondjam el hogy el szeretném tüntetni? Mivel járok jobban borotvával vagy gyantával esetleg egyéb módszerrel?
Kérem segítsen: Egy szomorú lány

Szakértőnk válasza a Bajuszbaj kérdésre

Kedves Levélíró!

Semmiképpen ne borotváld ezeket a sötétebb szőrszálakat (ettől csak megerősödik a szőr). Ha teheted, fordulj kozmetikushoz. Gyantával könnyen és gyorsan megszabadulhatsz a szőrzettől, nem erősíti meg a szálakat (sőt, gyengíti őket), ráadásul nem is kerül sokba. Esetleg ki is lehet szőkíteni a bajuszt, így sokkal kevésé látszik. Ha nincsen sok sötét szál, akkor megpróbálkozhatsz azzal is, hogy szemöldökcsipesszel kiszedegeted.

A szüleidnek mondd el őszintén hogy téged ez mennyire zavar, és hogy olyan módszert szeretnél választani, amitől nem erősödnek meg a szálak. A gyantázás pont ilyen.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor