pogácsa
#Receptek

Burgonyás pogácsa epebetegeknek

2009.08.27.
1 perces olvasási idő

Ismét egy tipikus magyar desszert, a pogácsa. Te sütöttél már? Ha nem, ha igen, most itt egy újabb recept, hogy lisztérzékeny, gyomorfekélyes, epebeteg barátaidat is meg tudd kínálni belőle.

Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • 120 g gluténmentes liszt
  • 100 g lisztkeverék
  • 1 közepes reszelt főtt burgonya
  • reszelt sajt
  • 20 g friss élesztő
  • 2 evőkanál olaj
  • 100 g tejföl
  • csipet cukor
  • 1 teáskanál só
  • 160 ml víz
  • 1 tojás
  • bors

Hogyan készítsük el?

A lisztekhez reszeljük a burgonyát. Ebbe tesszük a tejfölt, a tojást, a sót és az élesztőt, amit előtte kicsit felfuttatunk 160 ml kézmeleg vízben 1 teáskanál cukor társaságában.

Hozzáadunk még 2 evőkanál olajat, és géppel jól elkeverjük. Közben bekapcsoljuk a sütőt.
A tésztát kizsírozott muffinformákba adagoljuk úgy, hogy vízbe mártott kanállal szedjük ki, és a formát csak félig töltjük meg a masszával.

Mindegyik tetejére teszünk egy-egy nagy csipet reszelt sajtot, majd pihentetjük, amíg a sütő jól bemelegszik.

Kb. 20 perc múlva betoljuk a sütőbe, és légkeveréssel 175°C-on 20 percig sütjük. 12 db csodás pogácsa lesz ebből a mennyiségből.

Légkeverés nélkül kb. 5 perccel tovább süssük!

Jó étvágyat kívánunk!