#Receptek

Sós gofri lisztérzékenyeknek

2014.04.08.
0 perces olvasási idő

Gofri, na de sósan? Igen! Margarinnal, lekvárral, mézzel és mogyoróvajjal is egyaránt finom. Fogyaszthatják laktóz- és lisztérzékenyek egyaránt!

Hozzávalók:

  • 30 dkg gluténmentes liszt
  • 1 db tojásgofri
  • 1 evőkanál olaj
  • 10 g friss élesztő
  • langyos víz

Elkészítés:

A hozzávalókat robotgéppel jól összekeverjük (annyi vizet tegyünk hozzá, hogy a palacsintatésztánál jóval sűrűbb masszát kapjunk), és kb. 10 percig állni hagyjuk.

Gofrisütőben megsütjük. Sütés előtt megszórhatjuk különféle fűszerekkel vagy magokkal, úgy még finomabb lesz.

Érdemes rácson hűteni 1-2 percig, akkor ropogós marad. Ha másnapra is marad belőle, kenyérpirítóban fel lehet frissíteni.

Készíthetjük édesebbre is. Ha kihűlt, lekvárral vagy mézzel is fogyaszthatjuk.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!