Mindenki szereti a kekszet és a gyorsan elkészíthető, finom édességeket, de mit csináljanak a lisztérzékenyek, ha kedvencük alapanyaga a liszt? Segítünk! Lentebb egy olyan receptet olvashatsz, amit lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatnak, mivel kukoricaliszt a hozzávaló.
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 4 db tojás
- 25 dkg cukor
- 75 dkg kukoricaliszt
- szükség szerint tej
- zsír (a tepsi kikenéséhez)
Elkészítés:
A vajat a tojásokkal jól kikeverjük és hozzáadjuk a cukrot, kukoricalisztet. Annyi tejet adunk hozzá, hogy kemény tésztát kapjunk. Húsdarálóra szerelt formán átdaráljuk és különböző formákra alakítva tesszük zsírozott tepsibe, kisütjük aranysárgára.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!